Lördagens speltips kommer från Bundesliga och det vankas toppmöte på schemat.
Tabell 6an Wolfsburg tar emot tabell 2an Dortmund och här står viktiga poäng på spel för båda lagen.
Svårt att sia om lagens form då de bara spelat varsin match (som båda lagen vann) så här lutar jag mig mycket på grundkapaciteten i lagen samt historiken mellan klubbarna.
Jag tror Dortmund kommer spela lika offensivt som de brukar och med flera tongivande spelare framåt i bra form så tror jag även deras målform håller i sig.
Spelet: Över 1.5 mål av Dortmund till 1.67 på LeoVegas och spelet får 5 Units.

Wolfsburg:

Laget hittas på en 6e plats vilket innebär EL spel nästa säsong och man har hela 8 poäng upp till Leverkusen i skrivande stund som dessutom har 1 match mindre spelad. (spelas ikväll)
Wolfsburg står på raden 10-9-7 med målskillnaden 36-31 efter 26 spelade omgångar och får kriga för att hålla jagande Freiburg och Schlake 04 bakom sig i tabellen resten av säsongen.
Första matchen efter uppehållet vann Wolfsburg med 1-2 på bortaplan efter ett sent avgörande på stopptid av inhoppande anfallaren Ginczek. Dessförinnan hade Augsburg en boll i nät för 2-1 men dömdes bort med VAR hjälp för offside på frisparken som ledde till målet.
Wolfsburg har släppt in ganska lite mål denna säsong men ändå har man väldiga problem med att hålla nollan i matcherna. Faktum är att man bara hållit nollan i 3/17 senaste ligamatcherna och i säsongens förra möte med Dortmund förlorade man klart med 3-0 och det var innan Haaland joinade Dortmund.

Dortmund:

Laget krigar för ligaguldet tillsammans med Bayern och Gladbach i första hand. Dortmund hittar vi just nu på en 2a plats i tabellen med raden 16-6-4 och imponerande målskillnaden 72-33. Offensivt finns det inget att klaga på men defensivt på resande fot finns det fortfarande saker att jobba med då försvaret har släppt in en hel del mål när man inte spelat på hemmaplan.
På bortaplan denna säsong har man raden 6-3-4 och målskillnad 27-23 efter sina 13 matcher så ni ser att de snittar nästan 2-2 i sina bortamatcher.
Offensivt med killarna Haaland, Hazard, Sancho och Brandt finns det gått om torrt krut och när man dessutom har Mario Götze på bänken så finns det gott om spelare som kan göra mål från ingenstans.
Dortmund har faktiskt gjort MINST 2 mål framåt i 13/15 senaste ligamatcherna och med “ligafinalen” mot Bayern Munchen runt hörnet så måste laget ha med sig ett bra resultat från denna match i ryggen.

Lagens form sista 5 matcherna:

Siffrorna säger egentligen inte så mycket då det varit långt uppehåll.

Inbördes möten:

Här ser ni att Dortmund brukar trivas mot Wolfsburg och har vunnit 8/9 senaste matcherna och även gjort minst 2 mål framåt i 7/9 senaste mötena.

För och Nackdelar:
✅ Dortmund trivs mot Wolfsburg och har vunnit 8/9 senaste mötena.
✅ Dortmund har även vunnit 4 raka matcher på denna arena.
✅ Matchen spelas utan publik och Wolfsburg kommer då tappa sitt hemmastöd från läktarna.
✅ Wolfsburg har bara hållit nollan i 3/17 senaste ligamatcherna och har svårt att hålla tätt bakåt.
✅ Dortmund snittar över 2 mål framåt på bortaplan denna säsong.
✅ Dortmund har gjort minst 2 mål framåt i 13/15 senaste ligamatcherna.
✅ Dortmund har nollat Wolfsburg i 6 raka inbördes möten.
❌ Wolfsburg släpper i snitt bara in 1 mål per match hemma denna säsong.
❌ Har Dortmund fokus på “ligafinalen” mot Bayern Munchen som spelas 3 dagar efter denna match ?

Speltips: Dortmund ö1.5 mål
Odds: 1.67
Spelbolag: LeoVegas
Bonus: 100 % upp till 3000 kr
Spelstopp: Lördag 15:30
Liga: Bundesliga
Units: 5/10

Klicka här för att ta bonusen på 3000kr

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till