Speltips La Liga

El Clasico, en av världens största ligor. Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. La Liga är ingen annan liga lik. Hos 5spades.com får du speltips och rekar på La Liga.

Speltips för La Liga

Att ta del av den senaste infon är väldigt viktigt då våra experter analyserar fram de bästa tipsen. På 5spades.com kan du dagligen ta del av speltips från den yttersta europeiska fotbollsnivån. Djupgående analyser, intressant statistik och vassa rekar från spanska ligan. Våra rekare har god kunskap inom Spaniens högsta fotbollsliga La Liga och under säsongen kan ni läsa välskrivna analyser.  

La Liga anses idag vara en av dom absolut främsta ligorna i världen och lag som Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid har dom senaste åren dominerat klubblagsfotbollen. Nivån på den spanska fotbollen är dessutom hög när det kommer till resterande lag i La Liga, något som bevisats i dom europeiska klubblagsturneringarna där spanska lag tenderar att gå långt.  

Vi erbjuder även betting tips på massor av andra sporter och ligor. Välkommen att läsa våra andra speltips! 

Gratis rekar för La Liga

Hos oss hittar du flertalet speltips inför varje La Liga-omgång. Våra rekare lägger ner ett stort jobb och gör grundliga analyser inför varje omgång. Vi erbjuder spelförslag på topplagen Barcelona och Real Madrid men det är inte allt då vårt utbud inkluderar samtliga lag i den spanska ligan. Några andra populära lag utöver de två superklubbarna är Atletico Madrid, Valencia och Sevilla. 

Ligans popularitet

La Liga är en av världens absolut största ligor. Sett till UEFA:s ligaranking är den bäst i världen men kommersiellt sett så är Premier League större. Däremot är världens största klubbar Real Madrid och Barcelona hemmahörande i La Liga, vilket skapar en enorm hype kring ligan. Den individuella kvaliteten är i yttersta världsklass och dessa klubbar har supportrar över hela världen. 

La Ligas historia

Idén om att skapa en nationell fotbollsliga i Spanien uppkom i april 1927. Två år senare startade ligan med tio deltagande lag och sedan dess är det endast tre klubbar som spelat samtliga säsonger: Athletic Bilbao, Barcelona och Real Madrid. Ligan tog visserligen ett uppehåll mellan åren 1936 och 1939, detta på grund av det spanska inbördeskriget, men har sedan kommit att växa ut till en av världens allra största. Under 30, 40 och 50-talen fanns strikta regler gällande antalet utländska spelare i klubbarna. Även om dessa restriktioner inte finns kvar idag har ändå den nationella och framförallt regionala identiteten stor betydelse för ligans klubbar. Som exempel finns Barcelona med sin starka katalanska identitet och Athletic Bilbao som endast tillåter baskiska spelare i sitt lag. 

La Liga idag

La Liga rankas idag som Europas bästa liga och det är här som några av världens bästa klubbar, såsom Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid, huserar. Storstjärnor som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Antoine Griezmann är bara ett axplock av all stjärnglans som finns i ligan. La Liga är även hem till världens största klubblagsmatch, El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid. En match som får gigantiskt medieutrymme och har massvis med tittare runtom i hela världen. Regerande mästare i La Liga är Real Madrid. 

El Clasico – Vad är det?

El Clasico är den största matchen som spelas i den spanska högstadivisionen och enligt många den största matchen i hela världen vad gäller klubbfotboll. Giganterna Barcelona och Real Madrid möts två gånger per säsong i ligaspelet och dessa möten kallas El Clasico. Även de gånger dessa lag möts i den spanska cupen Copa del Rey eller i UEFA Champions League kallas det för El Clasico. Rivaliteten är enorm och de båda lagen brukar allt som oftast bjuda på fantastisk fotbollsunderhållning. Hos oss hittar du alltid de senaste analyserna inför varje El Clasico. Uppdaterade med den mest intressanta och uppdaterade infon. 

Speltips inför El Clasico

För dig som älskar El Casico erbjuder flera spelbolag med svensk licens en fantastisk tjänst. Du kan streama det här superderbyt live direkt i din mobil, dator och surfplatta. El Clasico spelas två gånger per säsong. En gång på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid och en gång på Camp Nou i Barcelona. Om du inte kan se matchen live på TV är det här ett utmärkt alternativ. Läs först en av våra rekar, välj ditt bet och se matchen live via din bettingsida. 

Livestreaming från alla La Liga-matcher

Många spelbolag erbjuder live stream av La Liga, med statistik som uppdateras under matchen.För de som vill betta live. Du kan livestreama fotboll och La Liga från mobil, dator eller surfplatta. Allt som krävs för att se samtliga matcher är att du har lagt ett spel de senaste 24 timmarna eller har pengar på ditt spelkonto. 

Eftersom att oddsen ändras hela tiden är det smidigt att beta under matchens gång, för att lättare kunna analysera hur matchen kommer att gå.