Stryktipset

Hur fungerar stryktipset?

Svenska Spel väljer ut 13 matcher som man sedan tippar på. Det brukar vara engelska ligamatcher men det kan även tillkomma andra ligor eller landslagsmatcher på kupongen. Du skapar din kupong genom att markera dina val för hur dom olika matcherna slutar. Det gör du genom att använda följande tecken:

1 = Hemmalaget vinner matchen

X = Matchen slutar oavgjort

2 = Bortalaget vinner matchen

Du kan välja hur många tecken du vill ha på din kupong. Ditt pris kommer dock att öka om du använder dig av mer än ett tecken per match.

Vad kostar Stryktipset?

Det finns totalt 13 matcher på Stryktipset. Väljer du att endast ha ett tecken per match kommer din Stryktipskupong endast kosta dig en (1) krona. Väljer du däremot att använda dig av halvgardering eller helgardering så kommer kostnaden för din kupong att öka.

Om du helgarderar en match (kryssa i samtliga tecken) så fungerar det på samma sätt som en halvgardering, bortsett från att varje rad kostar 3 kronor.

Om stryktipset

År 1934 skapades Stryktipset av Tipstjänst och blev en snabb succé då hela 675 000 kuponger distribuerades till 1 800 ombud under premiäromgången. En kupong innefattade då 12 rader och radinsatsen låg på 25 öre. Till skillnad från idag så var Stryktipset uppdelad så att kunden antingen kunde spela på 12 svenska matcher eller 12 engelska matcher.

1969 bestämde sig Tipstjänsten att ändra Stryktipset till 13 matcher och än idag är det 13 rätt kunderna strävar efter. År 1997 beslutades Tipstjänsten och Penninglotteriet för att samarbeta vilket ledde till en sammanslagning och att Svenska Spel bildades.

Att tänka på när du spelar

  • Snåla inte på tecken
  • Reducera system
  • Ha tålamod

Snåla inte på tecken

Du ska spela efter vad du har råd att förlora. Desto fler tecken ju större chans till 13 rätt, enkel matematik.

Reducera system

Det finns idag många reduceringsverktyg att använda när du ska spela Stryktipset. Många av dessa reduceringsverktyg är dessutom helt gratis. Med ett reduceringsverktyg optimerar du din kupong vilket i slutändan kommer göra din plånbok gladare.

Ha tålamod

Det viktigaste när du spelar på Stryktipset är att du har tålamod. Med stryktipset kan du inte förvänta dig att få utdelning varje vecka. Faktum är att det kan räcka med att du prickar in 13 rätt en gång per år för att gå plus. Därför är det viktigt att ha tålamod och att du tar med tillräckligt många skrällar för att du ska få bra betalt när du väl vinner.

Spela på stryktipset

Det att man har en spelkupong som kunden antingen skaffar via ett spelombud eller från Svenska Spels hemsida, för att spela på stryktipset. Till mestadels har Stryktipset matcher från engelsk fotboll samt svensk fotboll.

Genom att använda sig av halvgarderingar och helgarderingar ökar du din chans till vinst

För att markera sina val så väljer spelaren att markera ett eller flera tecken på de tre alternativen i samtliga 13 matcher. De tre alternativen innefattar 1, X och 2. Markering 1 betyder det att spelaren gissar på att det blir en hemmavinst. Markering X tror spelaren på att matchen slutar oavgjort. Markering 2 tror spelaren att bortalaget vinner matchen. Man kan även välja att halvgardera och helgardera matcherna. Halvgardering innebär att du använder dig av två tecken dvs. antingen 1X, X2 eller 12, alltså att du spelar på två av tre resultat i en match. En helgardering innebär att du använder dig av samtliga tre tecken på en match dvs. 1X2, vilket betyder att du garanterat kommer få rätt resultat på just den matchen. Om du halvgarderar eller helgarderar kommer det bli ett högre pris när du lämnar in kupongen.

Spelstopp för Stryktipset

Spelstopp är senast lördag klockan 15:59 dvs. en minut innan den första matchen startar. Stryktipset har som tradition att genomföras på lördagar klockan 16:00 men det händer att Svenska Spel ändrar dag eller tid. Då förmedlas självklart det.

Stryktipset System

När man spelar Stryktipset så väljer kunden att antingen spela enkelrader eller system. Väljer kunden att spela Stryktipset med endast enkelrader betyder det att man spelar med ett tecken på samtliga matcher dvs. antingen 1, X eller 2. Detta kallas att man spikar matcherna på Stryktips-kupongen.

Så här tippar du ett M-system på Stryktipset

Matematiskt system förkortas oftast till M-system och innebär att man kryssar i mer än ett tecken på en rad. Kunden använder sig alltså av halvgarderingar och helgarderingar. Beroende på hur många halvgarderingar och helgarderingar kunden väljer ökar priset på kupongen. Radinsatsen har alltså stor betydelse men inte enbart pga. priset utan även vid utbetalning av vinst. Ju fler rader som kunden väljer att spela, desto mer pengar utbetalas vid vinst.

Så här tippar du ett R-system på Stryktipset

Reducerat system förkortas oftast till R-system och innebär att man reducerar antalet rader. Det är billigare att spela med R-system än att spela med ett M-system, men det betyder också att ens chanser till vinst är mindre. Svenska Spel räknar automatiskt ut ett antal nyckelrader som blir kundens reducerade system.