Tisdagens speltips kommer från Engelska Championship och det är två lag som ska göra upp för att försöka rycka ifrån övriga bottenlag.
Ett formstarkt Wigan med ett nyhittat betongförsvar tar emot Stoke som kan sakna 3 av laget viktigaste spelare.
Jag har svårt att se Wigan förlora denna drabbning och har störst chans att vinna denna “6-poängsmatch”.
Spelet: Wigan Asian 0.0 på Bet365 och jag lägger 3 Units på detta. (samma sak som DNB)
Slutar alltså matchen oavgjort får jag alla pengarna tillbaka.

Wigan:

Med 7st omgångar kvar att spela av denna säsong så hittar vi Wigan på en 17e plats med raden 12-11-16 och målskillnaden 42-50.
Man har i skrivande stund endast 5 poäng ner till fel sida av nedflyttningsstrecket så denna match är extremt viktig att inte förlora, och speciellt inte till Stoke som ligger 4 poäng bakom.
Innan Coronaavbrottet såg vi ett Wigan som hittade formen ordentligt. Man kommer till start med endast 1 förlust på dom 10 senaste matcherna och nu har man dessutom hållit nollan bakåt i 6 raka matcher !
Efter uppehållet har man tagit 2 raka 2-0 segrar borta mot Huddersfield och senast hemma mot Blackburn.
Wigan har nu vunnit 5/6 senaste matcherna och trots att den målfarliga mittbacken Dunkley saknas så ser jag Wigan som favoriter till segern.

Stoke:

Även Stoke har bara 7 matcher kvar att spela och vi hittar Stoke på en 20e plats med raden 12-7-20 med en målskillnad på 50-58.
Med de siffrorna är det bara 6st lag som släppt in fler mål än Stoke denna säsong och i bortaspelet är det bara 4 lag som släppt in fler.
Stoke har endast 1 poäng ner till Huddersfield som ligger på nedflyttningsplats så visst brinner det i knutarna även för Stoke och en förlust kan bli väldigt kännbart.
Till start kommer man med okej form rent spelmässigt. Formraden sista 10 matcherna är 3-3-4 men efter Coronauppehållet spelade med 1-1 mot Reading efter man kvitterade på stopptid och senast fick man stryk hemma med 0-2 av Middlesbrough trots att man va bästa laget spelmässigt.
Inför denna match finns det 3 mörka moln på himlen. Oerhört viktiga spelfördelaren Joe Allen saknas pga skada.
Även den offensiva mittfältaren Nick Powell (som ni kanske minns från Man United) drog på sig rött kort senaste och är avstängd.
Stokes stora lagkapten Ryan Shawcross var tillbaka efter uppehållet efter långt skadefrånvaro och tränaren öste lovord över hur bra han såg ut i träningen. Men efter 45 minuter fick han kliva av och missade även förra matchen. Men då Shawcross inte ens satt på bänken sist har jag svårt o tro att han kliver in i elvan här och blir såklart ett avbräck.

Lagens form:

Tabellen i bottenstriden:

För och Nackdelar:
✅ Wigan har hållit nollan 6 raka matcher.
✅ Wigan har vunnit 5/6 senaste matcherna.
✅ Stoke saknar ev 3 av lagets viktigaste spelare. Mittback och kapten Shawcross, spelfördelaren Joe Allen och offensiva mittfältaren Nick Powell.
✅ Stoke har endast vunnit 4/19 bortamatcher och släppt in 5e mest mål av alla lag på resande fot.
❌ Wigan saknar sin mittback Dunkley som gjort 6 mål framåt.

Speltips: Wigan Asian 0.0 (DNB)
Odds: 1.98
Spelbolag: Bet365
Bonus: 100 % 1250 kr
Spelstopp: Tisdag 20:45
Liga: Championship
Insats: 3 Units

Välkomnstbonus på 1250 kr här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till