Lördagens speltips kommer från SHL och det är topplaget Växjö som tar emot bottenlaget Linköping som börjat sprattla till.
Här tycker jag det ska skilja en hel del mellan lagen och hemmastarka smålänningar borde ha en riktigt bra chans att jobba hem 3 poäng när de befinner sig i en toppform samt får längre vila än Linköping till denna match. Spelet blir enkelt att plocka ut och spelvärdet är hemmalaget.
Spel: Växjö seger. Odds 1.90x på Betsson och spelet får 8/10 U.

Växjö:

Efter 19 omgångar spelade i den haltande tabellen hittar vi smålänningarna på en 3e plats med raden 9-2-3-5 och en målskillnad på 56-39.
På hemmaplan denna säsong har man varit SHLs näst bästa hemmalag, bara slagna av Frölunda.
I sin hemmahall har man vunnit 70% av sina matcher inom full tid, dessutom har de 7 raka hemmasegrar nu där bara en av dom vanns efter förlängning.
Annars kommer man till start med 2st tunga segrar i bagaget, man vann med klara 3-0 mot Malmö och i förra omgången förnedrade man mitt kära Frölunda med hela 8-0 ! (Frölundas största förlust på 22 år)
Vind i seglen och när torsdagens match blev inställd innebär det att man får lång vila och återhämtning till denna match.

Linköping:

Efter 16 spelade matcher hittar vi Linköping 3e sist i tabellen på 12e plats med raden 3-4-1-8 och målskillnaden 48-56.
Linköping inledde säsongen kolsvart men har sista tiden fått en liten energiboost och fått med sig en del poäng fast man kanske inte alltid förtjänat det.
Man har faktiskt bara förlorat 1/5 senaste matcherna men man får tänka på att man dock bara mött ett topplag (Luleå) och det va då man förlorade.
Nu ska man alltså möta ett av ligans hemmastarkaste lag med mindre vila i kroppen och svårighetsgraden skruvas upp markant igen.
Lyckas Linköping få hål på Victor Fasth som har över 93 i räddningsprocent ? I säsongens förra möte lyckades man bara få in 1 puck bakom honom på hemmaplan.

Lagens form sista 5 matcherna:

För och Nackdelar:
✅ Växjö har vunnit stort och hållit nollan i 2 raka matcher.
✅ Växjö krossade Frölunda sist med rekordsiffrorna 8-0 och lär ha bra självförtroende.
✅ Växjö är SHLs näst bästa hemmalag med 7 raka segrar. (6st inom full tid)
✅ Pga en inställd match får Växjö längre vila med mer förberedelser än Linköping som spelar ikväll (torsdags).
❌ Pga den inställda matchen spelar Växjö B2B mot Rögle på söndag. Fysiskt påverkar det inte alls denna match men mentalt kanske de tänker på den kommande toppmatchen ?

Spel: Växjö seger
Odds: 1.90x
Bolag: Betsson
Insats: 8/10 U
Spelstopp: Lördag 15.15
Liga: SHL
Bonus: 100 kr via denna länk

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till