Torsdagens speltips kommer från SHL och det är formstarka Växjö som tar emot ett svängigt Djurgården här i Vida Arena.
Båda lagen hittas i mitten av tabellen och det skiljer bara 4 poäng mellan dom så detta blir lite av en “6 poängsmatch” och lagen vill säkert markera och inte tappa mark mot slutspelsstrecket som är precis under dom.
Lagen är starka i Powerplay och väldigt svaga i Boxplay, här tror jag det kan bli en grinig tillställning med mycket utvisningar.
Därför blir spelet: Över 1.5 Powerplay mål till oddset 2.20 på Nordicbet. 3/10 Units investeras !

Växjö:

Laget från Småland hittas på en svag 10e plats denna säsong och många är nog förvånade över den placeringen.
Inför säsongen var man med i snacket om topp 4 placering men dit har man långt att vandra och spelet är alldeles för ojämnt.
Nu kommer man till start med bra form, man har vunnit 4/5 senaste matcherna och enda plumpen var en förlust på bortaplan i förlängning mot Brynäs. Tittar man på lagets Powerplay denna säsong så är man faktiskt det 3e bästa laget i SHL och har gjort mål i 24.6 % av sina PP.
I Boxplay finns det däremot mycket att förbättra för i den spelformen ligger man näst sist på en 13e plats med bedrövliga 70.7 %. Man släpper alltså in 3 mål på 10st BP i snitt !

Djurgården:

Även detta lag får ses som en liten flopp när 26 matcher är spelade av säsongen. Tillsammans med Frölunda var man de stora guldfavoriterna men skador har satt ordentliga käppar i hjulet på Stockholmarna. Josefsson är förvisso tillbaka men laget svajar ordentligt i sina prestationer och har svårt att hitta ett jämnare spel. Nu ligger man på en 9e plats precis ovanför Växjö och skulle behöva en 3a här för att kunna fortsätta klättringen uppåt.
Till start kommer man med 6/8 segrar (2 av dom från CHL) men senaste åkte man på storstryk mot Malmö med 4-0 fast man vann skotten med 18-44 i en grinig match med mycket utvisningar.
Djurgårdens Powerplay snitt ligger på 20.0% och det gör att de ligger 8a i SHL tabellen gällande Powerplay.
Däremot så har deras numera överlägen fungerat mycket bättre på bortaplan där man har 25.7% och är ligans 3e bästa bortalag !
I boxplay har även dom mycket att förbättra, man ligger 9a och har en siffra på 79.8 % som är knappt godkänt heller men är till våran fördel i detta spel.

Inbördes möten:

Lagen har mötts 2st gånger denna säsong. 3-5 Djurgården och sist 3-2 Djurgården och i båda mötena har det blivit 2st Powerplay mål.
Tittar vi på dom 4 senaste mötena mellan lagen så har detta spel suttit 3/4 ggr och jag hoppas tendensen kan fortsätta med lite julgnabb i sarghörnen 😀

För och nackdelar:
✅ Växjö är SHLs 3e bästa Powerplay lag.
✅ Växjö är SHLS näst sämsta lag i Boxplay.
✅ Djurgården är okej i Powerplay och svaga i Boxplay.
✅ Spelet har suttit i båda säsongens möten.
✅ Spelet har suttit i 3/4 senaste mötena.
❌ Ryckig matchbild med mycket avblåsningar bäddar inte för tempofylld hockey och utvisningar.

Speltips: Över 1.5 Powerplay mål
Odds: 2.20
Spelbolag: Nordicbet
Spelstopp: Torsdag 18.00
Liga: SHL
Insats: 3/10 Units

Klicka här för att ta bonusen på 1000 kr
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till