Torsdagens speltips kommer från SHL och det är Timrå som tar emot en av guldfavoriterna inför säsongen Luleå denna kväll.
Hemmalaget hittar vi på en 9e plats i tabellen efter 16st spelade omgångar på målskillnaden 40-43.
Nu har det varit ett kort uppehåll från ligaspelet vilket borde gynna alla lag med fräscha ben där man kunnat slipa lite på det som inte funkade innan.
Offensivt har det funkat okej för Timrå men akilleshälen för dom har varit defensiven som släppt in lite för mycket mål.
Hittills har de ett målsnitt bakåt på 2.7 mål och man har släppt in MINST 2 mål i 14/16 matcher !
Luleå klagade nog inte över att uppehållet kom. Innan det förlorade man två raka matcher även om det var mot bra motstånd i Rögle och Färjestad.
Tittar man innan dess så hade Luleå 4st raka segrar på bortaplan och man är just nu SHLs 3e bästa bortalag denna säsong trots att målskyttet krånglat och de bara har ett målsnitt på 2.4 gjorda mål framåt på resande fot.
Luleå har ett väldigt stort sparkapital i Linus Omark som inte fått igång poängproduktionen som man hade förväntat sig av den skridskostarka trollgubben. (just nu bara 2+4 efter 16st matcher) Dock gjorde han mål i förra omgången så det kanske kan få honom att tända till i denna match !
Timrå är absolut inget motstånd man bara krossar, men ska detta speltips missa får Timrå MAX släppa in 1 mål och det tror jag inte de kommer klara av mot detta bortastarka Luleå som trivs mot Timrå.
Sista matcherna mellan lagen har slutat med 2-1, 4-2 och 4-0 segrar för Luleå. Och på de 9st senaste inbördes möten har Luleå gjort minst 2 mål offensivt i 9/9 matcher.

För och Nackdelar med detta spel:
✅ Luleå är SHLs 3 bästa bortalag denna säsong.
✅ Timrå har släppt in 6e flest mål av alla lag.
✅ Luleå har besegrat Timrå i 3st raka matcher och senast med 4-0 för 2 månader sedan.
✅ Timrå har släppt in minst 2 mål bakåt i 14/16 matcher denna säsong.
✅ Luleås offensiv har inte imponerat men ändå ett målsnitt på 2.6 offensivt.
✅ Spelet kan bara missa om Timrå storspelar defensivt och släpper in MAX 1 mål.
✅ Timrå spelar en offensiv hockey som brukar generera kontringsmöjligheter för motståndaren.
❌ Luleå ligger alltid mellan 20-30 skott på mål men är väldigt ineffektiva framför mål.

Spel: Luleå Asian ö2.0 mål
Odds: 1.74x
Insats: 8/10 U
Spelstopp: Torsdag 19.00
Liga: SHL
Bonus: 100kr
Bolag: Unibet

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till