Ishockey-VM rullar vidare och nu när gruppspelet är färdigt kan vi äntligen se fram emot ett slutspel där de bättre lagen får tampas istället för alla blåbärsmatcher vi fått sett. Sverige hamnade i den ”lätta” gruppen och har sopat mattan med allt motstånd, man vann gruppen med siffrorna 7-0-0 och en målskillnad på 35-9 ! Och då ska man även ta med att vi besegrade en av guldkandidaterna USA med 5-2 och gjorde slarvsylta av Tyskland med 6-1 som är en nation som ofta kan störa de större länderna. Sverige har hittills gått på halvfart och nu är det dags att varva upp för att inte bli tagna på sängen när man tar emot Finland som älskar att förstöra våra hockeyfester.
Finland var inför VM också en guldkandidat men har hittills inte imponerat alls. Visst man var i den svårare gruppen men man kom vidare på sista platsen och har faktiskt förlorat 4 av 7 matcher ! Och då är det förlusten mot Österrike som verkligen sticker ut där man tappade 2-0 till 2-3.
Att förlora mot värdnationen Tjeckien på straffar, förlora med 5-3 mot Kanada och förlora mot Schweiz med 1-3 i en betydelselös match är inte fy skam, men det är olikt Finland.
Nu får även de tändvätska när obesegrade Sverige står på andra sidan och jag tror detta blir en väldigt sevärd match. NHL-spelarna uttrycker sig att flera matcher varit som träningsmatcher och att det äntligen börjar gälla lite, och mest troligtvis kommer börja smälla i sarghörnen och den där riktiga VM-känslan kickar in.
Återstår att se vilken av lagen som kommer mest förberedda men med Sveriges start i VM så kommer vi bli dunderfavoriter enligt spelbolagen.
Enligt mig är det farligt att räkna ut Finland i såna här tillställningar, speciellt när de får vara underdogs och kontra.
Man får inte glömma att Finland va det bättre laget mot Kanada där man vann skotten med 22-32 men förlorade med 5-3 då Kanada avslutade med att göra 3 mål på sista 5 skotten vilket vände matchen.
Jag väljer att spela överspelet till 1.80x när de sätter linan på låga 4.5 mål på Unibet.
Måste erkänna att en skrällpeng på Finland -1.5 till 8.0x ligger nära till hands också även om jag håller Sverige som favoriter, men den lätta gruppen kan bli ett problem för Sverige.

För och Nackdelar:
✅ Sverige är VMs näst målrikaste lag och har snittat 5 mål framåt själv under turneringen.
✅ Sverige har dominerat alla matcher men ändå släppt in minst 1 mål i alla matcher.
✅ Finland har förlorat 4/7 matcher och kommer underskattas här vilket passar dom perfekt.
✅ Få lag dominerar ut Kanada men det gjorde Finland och förtjänade den vinsten sett till matchbilden.
✅ Nu är det slutspel och i P3 kan det bli öppna spjäll för laget som ligger under och jagar kvittering. Fina kontringsmöjligheter och chansen för open net finns också. Vi såg ex Kanada – Tjeckien stå 0-0 inför P3 men slutade 3-3.
❌ Mycket känslor och nerver kickar igång i slutspelet och det kommer bli väldigt mkt kamp i sarghörnen som dödar tid. Det gynnar inte målspel.

Spel: Ö4.5 mål tot
Odds: 1.80x
Insats: 7/10 U
Spelstopp: Torsdag 20:20
Liga: Ishockey-VM
Bonus: 500kr riskfritt
Bolag: Unibet

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till