Speltips:

Luleå stod för en oerhört stabil insats senast hemma mot Malmö (3-0) och vi fick härligt nog rätta grönt. Vi fortsätter i SHL och tar oss till torsdagens möte mellan de bägge bottenlagen Växjö Lakers och Leksands IF. Börjar Lakers så smått att trumma igång och få ihop sitt lag nu? Känslan säger mig det för man har ett alldeles för bra lag för att harva på i bottenträsket. Kommer senast från en imponerande vändning hemma mot Linköping, där man vände 0-2 efter första perioden till hela 6-2! Nu ställs man mot ett Leksand som har 9(!) raka förluster i bagaget. Tror det blir fortsatt jobbigt för dalalaget här då Lakers brukar trivas mot leksingarna. Vunnit 4 av de 5 senaste inbördes mötena. Växjö har dessutom gjort 4 mål eller fler i 3 av sina 5 senaste matcher medan Leksand har släppt in minst 4 mål i 4 av sina 5 senaste. Här blir mitt spel att Växjö ska göra minst 4 mål i matchen (Växjö över 3.5 mål inkl. förlängning och straffar) till oddset 1.96 hos LeoVegas. 6 units.

Växjö Lakers:

En del experter hade inför säsongen tippat Lakers som en stark SM-guld-kandidat, men man har verkligen inte levt upp till dom förväntningarna, tvärtom. Verkligen varit grus i maskineriet, men tycker mig se en förbättring i spelet och dessutom har man ju nu vunnit 2 av de 3 senaste matcherna. I de senaste två hemmamatcherna så har man slagit Brynäs med 4-1 samt som sagt stått för en riktigt fin vändning senast hemma mot LHC, där slutresultatet tillslut skrevs till 6-2. 2 raka hemmamatcher nu där man gjort minst 4 kassar framåt. Emil Pettersson har verkligen kommit igång med sin produktion de senaste matcherna och står nu på 12 poäng (6+6) efter 14 spelade omgångar. För att inte tala om Ilari Melart, tidigare i Luleå, som kom till Växjö för 6 omgångar sedan och som redan skrapat ihop 7 pinnar på 6 matcher, varav 5 av dessa poäng är gjorda mål! Ruggigt imponerande start från rutinerade Melart. Magkänslan säger att Växjö nu så sakteliga börjat resan uppåt i tabellen och dessutom väntas det tillkomma några vassa tillskott till truppen så småningom, som ska hjälpa laget att lyfta.

Leksands IF:

Leksand har nu som sagt 9(!) raka förluster i bagaget vilket är allt annat än godkänt med tanke på vilka namn som finns i truppen. Spelare som Marek Hrivík, Johan Fransson, Jonas Ahnelöv, Patrik Zackrisson, Mattias Ritola, Spencer Abbott borde kunna lyfta laget i tabellen framöver. En som gjort det riktigt bra hittills är dock Marek Hrivík som stått för 13 poäng (5+8) på 14 matcher. Backklippan Jonas Ahnelöv har också haft en fin säsongsinledning med 8 pinnar på sina 10 matcher spelade. Fler namn måste dock börja kliva upp här för att Leksand ska ha en chans att kunna lyfta i tabellen. Har förlorat 4 av de 5 senaste matcherna mot Växjö och laget har alltså inte vunnit en enda match så här långt på bortaplan i SHL den här säsongen.

Lagens form:

Stort lycka till vid rygg!

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till