Speltips:

Tycker mig ha hittat ett riktigt guldkorn här i afton. Vi tar oss till SHL-mötet mellan Skellefteå AIK och Örebro HK och kommer rikta in oss på ett målspel på bägge lagen. Nämligen bestämt att båda lagen ska mäkta med att göra 2 mål vardera i matchen. Skellefteå levererar allt som oftast mål på sin hemmaplan samtidigt som Örebro imponerat och gått som tåget på sistone, hemma som borta. Faktum är att Skellefteå så här långt har gjort minst 2 mål i 10 av sina 12 hemmamatcher (CHL och träningsmatcher inräknade) och man har släppt in minst 2 mål i 6 av dessa 12 matcher. Örebro har å andra sidan gjort 2 mål eller fler i 7 av sina 9 bortamatcher och dessutom släppt in minst 2 mål i 7 av dessa 9 matcher. Det är med andra ord två lag som brukar producera samt släppa in en del mål på sin hemma- och bortaplan. Detta målspelet känns därför riktigt bra på förhand och jag väljer att gå in med 8 units på att båda lagen gör 2 mål i matchen till oddset 1.60 hos LeoVegas.

Skellefteå AIK:

Har hittills skrapat ihop 26 poäng på sina 15 matcher. Man studsade tillbaka senast hemma mot Djurgården (4-0) efter de 3 förlusterna man åkte på dessförinnan mot Frölunda, Luleå och Rögle. Fick in sitt nyförvärv Tuomas Kiiskinen till Djurgårdsmatchen och snacka om att det blev succé direkt. 38 sekunder behövde han för att göra sitt första mål i klubben. Dessutom stod han för 2-0-målet efter mindre än halva första perioden spelad. Tala om succé! Precis en sådan spelare som Skellefteå behövde få in för att addera lite spets framåt då man innan förlitat sig väldigt mycket på spelare som Jocke Lindström och Oscar Möller. Återstår att se om laget fortsätter på vinnarspåret nu i och med Kiiskinen’s ankomst eller om det var en tillfällig injektion. Mål kommer man i alla fall att producera, åtminstone på hemmaplan.

Örebro HK:

Ja, vad ska man säga om årets Örebro? Laget som imponerat och gjort det allra bäst så här långt sett till vilken trupp man besitter. Förutom då man radade upp 4 raka förluster i slutet på september månad, så har man efter det stått för otroligt bra prestationer i matcherna och vinsterna har fullkomligen haglat in. Har spelat ihop 31 poäng efter 15 omgångar med den fantastiska målskillnaden 53-37. Vunnit 8 av sina 9 senaste matcher varav det ofta blir väldigt målrikt åt bägge håll i deras matcher. Mathias Bromé, Sakari Salminen samt Ryan Stoa har vardera gjort 14, 13 respektive 12 poäng och varit en stor del i Örebros framfart så här långt. Stoa har en delad ledning på skytteligan med Färjestads Michael Lindqvist, då bägge har gjort 8 mål.

Skellefteås hemmaresultat:


Örebros bortaresultat:

Stort lycka till vid rygg!

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till