Att välja spelbolag är ett svårt beslut, för att det finns så många att välja mellan. Det gör det väldigt svårt att hitta det rätta spelbolaget för dig. 

Nedan så hittar du det du bör tänka på när det är dags att välja ett spelbolag som passar dig och dina behov. 

Dessa är de vanligaste faktorerna man ska tänka på: 

 1. Sporten du helst spelar på 
 2. Spelbolaget med bäst odds 
 3. Spelbolaget med de bästa bonusarna och kampanjerna 
 4. Betalningsmetod som känns bäst för dig 
 5. Spelbolaget med mobilvänlig sida 
 6. Med eller utan konto? 
 7. Övrigt utbud, t.ex. App mm. 

Vilken sport spelar du helst på? 

Här måste du tänka vilken sport som du helst vill spela på. 

Många spelbolag har så att säga nischat in säg lite mer på någon/några sporter. 

Därför är det viktigt att du tänker vilken sport du föredrar. Om du t.ex. vill spela på lägre division av fotboll så ska du välja Nordicbet. Eftersom att på Nordicbet så kan du spela på matcher ända ner till division 4. Så det är viktigt att du vet vilken sport spelbolaget erbjuder och vilken/vilka sporter som är deras styrkor. 

Vilket har bäst odds? 

När man bettar så är det väldigt viktigt att ha så bra odds som möjligt. Men det är en jobbig process att kolla igenom alla spelbolag för att hitta det med bäst odds. 

Ett smidigare sätt som vi på 5spades.com rekommenderar är att fråga oss rekare då vi har flera års erfarenhet av nästan alla bolag och deras för och nackdelar.

Vilket spelbolag erbjuder bäst bonusar och kampanjer? 

Inte minst använder spelbolag välkomstbonus för att locka fram nya kunder, de använder även olika sorters bonusar och kampanjer för att bevara sina befintliga kunder. 

Vissa bettare föredrar bonusar och kampanjer och vissa inte. Vad du föredrar är upp till dig. 

Men om du föredrar ett spelbolag med många bonusar och kampanjer så kan du besöka oddsbonusar.se där det skriver om spelbolaget brukar använda bonusar och kampanjer eller inte.  

Något som du däremot måste tänka på när du ska använda en kampanj eller bonus är att läsa igenom regler och villkor. Där spelbolaget skriver vilka krav som gäller för att man ska kunna hämta ut och använda sin bonus. 

Du hittar oftast den informationen när kampanjen och bonusen förmedlas ut. 

Du kan jämföra spelbolag med svensk spellicens hos oss på 5spades.com och samtidigt få exklusiva bonusar och erbjudanden.

Vilka betalningsmetoder föredrar du? 

Vilken betalningsmetod du föredrar, beror på dig. Vissa föredrar Swish medans andra föredrar bankkort. 

Det finns många betalningsmetoder, nedan finner du några av de vanligaste: 

 • Swish
 • Skrill
 • Trustly
 • Bankkort/Kreditkort
 • Banköverföring

 Swish

Det är en väldigt snabb och säker metod. Det ända som behövs är appen Swish och Bank Iappen. 

Du behöver inte lämna ut några bankuppgifter, vilket är säkert. Men en nackdel är att inte många spelbolag godkänner Swish än. 

Läs mer om Swish 

Skrill

Skrill är en e-plånbok dvs. En plattform där du har pengar online. 

Det är en väldigt snabb och säker metod, eftersom att du inte behöver ge ut några bankuppgifter 

Med Skrill kan du göra insättningar och uttag. 

Den ända nackdelen är den lilla avgiften Skrill tar ut. 

Läs mer om Skrill 

Trustly

Trustly är en av de smidigaste om inte smidigaste metoderna just nu. 

Man behöver inte registrera sig hos Trustly utan de samarbetar direkt med banken. 

Du kan snabbt och enkelt göra överföringar direkt från ditt bankkonto och detsamma gäller uttag. Det ända som krävs är en signatur med Bank Id, vilket gör det väldigt säkert.  

Läs mer om Trustly

Bankkort och kreditkort

Det här är en väldigt populär metod. Det räcker med att lägga in kortet hos spelbolaget och sedan med några få klick sätta in eller ta ut pengar. 

Det är en smidig metod, men det kan ta tid att ta ut pengar, det kan även tillkomma en avgift. 

Banköverföring

Det är en lite äldre metod, nu har den mer eller mindre ersatts av Trustly. Men det är en säker metod som är gratis (oftast), men det kan ta tid att ta ut pengar. 

Är spelbolagets sida mobilvänlig? 

Idag är det vanligt att spela på mobilen. Om du tänker spela för det mesta på mobilen, så är det viktigt att spelbolaget har en App eller mobilvänlig sida. 

Med eller utan konto? 

Det är helt upp till dig om du vill spela på spelbolag som kräver konto eller inte. Men vi rekommenderar att du inte använder ett spelbolag som behöver en massa personlig information. Det ska vara ett spelbolag där det räcker med bank Id, för att verifiera sin identitet. 

Obs. Den här punkten ska inte vara avgörande, eftersom att många spelbolag idag är seriösa när det gäller personliga uppgifter. 

Övrigt utbud så som App mm. 

Det finns många andra funktioner som spelbolag erbjuder för att behålla sina kunder. Här är 3 exempel på funktioner de skulle kunna erbjuda: 

Cash Out: det är en ny funktion som de erbjuder. Cash Out innebär att man kan avsluta sitt spel innan spelet/matchen är slut. 

Statistik: att visa statistik är en uppskattad funktion hos många bettare. Av den informationen och statistiken kan man t.ex. få reda på tidigare spel/matcher och liknande. 

App: Det är en väldigt viktig funktion hos många spelare, eftersom att många spelar via mobilen. 

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till