Toppmöte i Superettan på tisdagen och detta från Södermalms IP i Skövde där nykomlingen som gjort det succéartat bra tar emot Öster. Skövde är inte favoriter, men de har ett lag som imponerar omgång efter omgång och här tror jag att vi kommer få se en bra fotbollsmatch mellan två lag som går för tre poäng och häng på drömmen om ett Allsvenskt kontrakt till nästa säsong.

Matchen

Skövde AIK kommer från en skön 1-0-seger borta mot Landskrona BoIS och är med den segern inräknad nu uppe på 29 poäng och detta med 17 seriematcher spelade. Målskillnaden för Skaraborgarna är 24-21 och av dessa fullträffar har inlånade Jack Cooper Love (från allsvenska IF Elfsborg) stått för hela tolv av dem. Cooper Love var med i Elfsborgs trupp i söndagens möte med Mjällby där han byttes in med 1-0-underläge i matchminut 68 och han fick vara med på planen och fira Boråsarnas 1-1-mål som gav en poäng. Nu, knappt 48 timmar senare så ska han spela Superettan med Skövde AIK igen och här vill han såklart fortsätta ösa in mål.

Öster har precis som Skövde levererat 29 poäng på 17 framträdanden och just nu är de tabellfyra och Skövde femma. Målskillnaden för bortalaget är 30-22 hittills och som just bortalag har de fyra vinster, fyra oavgjorda och en enda förlust på nio matcher och målskillnaden som enbart bortalag är 15-9. Skövde som hemmalag? 3-3-2 på åtta matcher med 9-8 som målskillnad, men nu är det tre mycket, mycket viktiga poäng på spel och då förväntar jag mig att dessa lag som båda håller bra klass i just offensiven bjuder på minst två baljor och dessutom en hel del hörnor.

Både Öster och Skövde har historik som säger att de mer ofta än sällan bjuder på både hörnrika samt målrika matcher, men då det är mycket värdefulla poäng för såväl hemma- som bortalag i deras respektive jakt på närkontakt med topplagen även fortsättningsvis så väljer jag ändå ”bara” att spela följande spel med 5/10 units.

Spel: Över 1,5 mål + över 8,5 hörnor
Odds: 1.82x
Insats: 5/10 U
Spelstopp: Tisdag 19.00
Liga: Superettan
Bonus: 1000 kr
Bolag: Unibet

Upp till 1000 kr i gratispel hos Unibet – ta bonusen här!

Klicka här för att komma till flera andrabonusarna med svensk licens.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till