Vi tar oss till torsdagens SHL-möte mellan tabelltrean Färjestad BK och tabellåttan Malmö Redhawks. Här ser jag Karlstadsgänget som rätt klara favoriter och det finns några anledningar till det. Tabelläget mellan lagen är en av dom. En annan är Färjestad’s styrka på hemmais med 8 segrar på de 10 senaste. Eller vad sägs om 16 hemmasegrar på de 20 senaste hemmamatcherna! Dessutom så har Färjestad vunnit hela 5 raka möten mot Malmö och säkert satt en del griller i huvudena hos spelarna i skånelaget.

Nej, här tror jag vi kommer att få se ett tokladdat hemmalag som behöver poäng för att inte glida bort från tabellettan Luleå Hockey som ligger 6 poäng före just nu. Fastän Malmö också behöver poäng i jakten på en topp 6-placering så tror jag inte att man räcker till här mot ett riktigt hemmastarkt Färjestad.
Spelet blir att Färjestad ska vinna matchen på ordinarie tid till oddset 1.82 hos betsson och här skjuter jag in 7 units.

Färjestad BK:

Har gjort en fin säsong så här långt då man innehar 3:e-platsen i tabellen med sina 56 poäng efter 29 spelade omgångar. Med målskillnaden 101-81. Det är främst på hemmais som man är ruggigt starka. Som redan nämnt så har man vunnit 16 av sina 20 senaste hemmamatcher och det säger ju rätt mycket. En fördel för Färjestad inför mötet mot Malmö är att man fått 2 dagar mer vila och har kunnat ladda upp perfekt inför denna drabbning.

Malmö Redhawks:

Positionerar sig just nu på en 8:e-plats i tabellen med sina 45 pinnar på 31 spelade matcher och med målskillnaden 76-79. Har 6 poäng upp till topp 6 i detta nu. Malmö har nu torskat 13 av sina 20 senaste bortamatcher. Dock vunnit 3 raka bortafighter den senaste tiden. Skånelaget har haft det erkänt svårt mot Färjestad det senaste året då man fått se sig besegrade de 5 senaste mötena.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Färjestad är ruggigt hemmastarka då man vunnit 16 av sina 20 senaste!
✅ Karlstadsgänget har 5 raka vinster mot Malmö.
✅ Hemmalaget har fått 2 dagar mer vila och har fått en perfekt uppladdning.
✅ Hemmalaget har dessutom ett bättre spelarmaterial och går in med favoritstämpeln här.
❌ Malmö har en vana att spela tighta matcher där det oftast blir vinst eller förlust med uddamålet. Om man får det första målet lyckas man då och då stänga till matcherna rätt bra.

Speltips: Färjestad BK (ordinarie tid)
Odds: 1.82
Spelstopp: Torsdag 19:00
Spelbolag: betsson
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta bonusen på 1000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till