Vi hoppar vidare till SHL-lördagen och matchen mellan mittenlaget Skellefteå och nästjumbon Leksand. Har grävt fram ett spel jag tror stenhårt på här. Leksand har visserligen vunnit två raka matcher nu efter sin katastrofala form man var inne i innan dess. Men nu väntar en betydligt tuffare uppgift då man gästar Skellefteå som är ett klart vassare lag än dalmasarna.

I 7 av Skellefteå’s 11 hemmamatcher så här långt i SHL har västerbottningarna lyckats komma först till 3 mål i matcherna. Leksand är dessutom det lag efter Oskarshamn som släpper in mest antal mål i ligan då man hittills släppt in 78 st efter 23 omgångar. Skellefteå är 6:e bäst i ligan på antal gjorda mål, 65 st. Tror verkligen på att Skellefteå kommer först till 3 mål gjorda i den här matchen mot nästjumbon Leksand. Skellefteå Först till 3 mål (ordinarie tid) spelas hos bet365 till oddset 1.70. Spelet känns jättebra på förhand så här lägger jag in 8 units!

Skellefteå AIK:

Huserar i mitten av tabellen på en 7:e-plats med sina 35 poäng inspelade efter 23 omgångar. Kommer från en förlust senast borta mot Linköping med 5-3 och lär vilja studsa tillbaka omedelbart här. Och vad passar då bättre än att möta nästjumbon på hemmaplan en lördag. Har nu vunnit 3 av de 5 senaste efter att före det ha haft en jobbigare trend utan vinst i 5 matcher. Dock blandar man och ger väldigt mycket men det ska enligt mig mycket till för att man inte ska göra en helgjuten insats här och komma först till 3 mål gjorda i matchen mot en motståndare som Leksand. Man har definitivt sparkapital i stjärnor som Jocke Lindström och Oscar Möller som lyst med sin frånvaro en aning den senaste tiden. Kanske kliver fram här?

Leksands IF:

Är som sagt positionerat som 13:e-lag just nu i tabellen med sina 23 pinnar och svaga målskillnaden 52-78. Har nu vunnit 2 raka matcher och bägge dessa på hemmaplan. Först mot Rögle (3-2) och nu senast mot Oskarshamn med siffrorna 4-1. Hittills har man dock endast vunnit 2 av 11 bortamatcher i ligan och där har man helt klart sin akilleshäl. Framförallt bortaspelet (och givetvis även hemmaspelet) måste bara bli bättre för att Leksand ska ha en chans till att undvika kval framåt vårkanten. Leksand vann det första mötet lagen emellan på hemmaplan med 3-2 just i inledningen av säsongen. Man kan ju tycka att Leksand har sin gyllene chans att rå på Skellefteå på bortaplan nu då man byggt upp lite självförtroende efter dessa 2 raka hemmavinster, men det kommer helt klart att bli en övermäktig uppgift om ni frågar mig.

Lagens form 5 senaste:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Skellefteå har kommit först till 3 mål gjorda i 7 av sina 11 hemmamatcher.
✅ Leksand släpper in näst mest mål i ligan.
✅ Dalmasarna har endast vunnit 2 av 11 bortamatcher så här långt.
✅ Västerbottningarna är det klart bättre laget av dessa två.
❌ Leksand vann hemma mot Skellefteå med 3-2 i början av säsongen.

Speltips: Skellefteå AIK Först till 3 mål (ordinarie tid)
Odds: 1.70
Spelstopp: Lördag 15:15
Spelbolag: bet365
Liga: SHL
Insats: 8/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till