Torsdagen bjuder på intressant SHL-hockey och jag har riktat in mig på jumbomötet mellan Leksand och Oskarshamn. Två lag som verkligen gått kräftgång den senaste tiden och som inte alls får det att stämma. Magkänslan säger dock att det är fördel Leksand här. Dalmasarna vann senast hemma mot Rögle och bröt därmed sin 5 matcher långa förlustsvit. Sådant kan göra väldigt gott för självförtroendet och jag tror man rider på vågen här. Oskarshamn har samtidigt 10 raka bortaförluster och trivs bevisligen inte på resande fot. Här tror jag att hemmalaget fortsätter på vinnarspåret och inkasserar sin andra raka hemmaseger. Raka 1:an på Leksand spelas till oddset 1.83 hos comeon och här skjuter jag in 6 units.

Leksands IF:

Dalmasarna är åter i SHL igen och laget fick en rätt så hygglig start på säsongen med 3 segrar på de 5 första omgångarna. Sedan dess har det gått betydligt tyngre. Förlusterna har radats upp och medierna har varit kritiska. Leksand gjorde några fina värvningar inför säsongen med Jonas Ahnelöv, Johan Fransson, Patrik Zackrisson och Spencer Abbott i spetsen. Gäller för dom att börja prestera och gå i bräschen, för laget har helt klart ett sparkapital i dessa killar m.fl. Ligger just nu på en 13:e-plats efter 22 omgångar och har skrapat ihop 20 pinnar med målskillnaden 48-77. Vann som sagt senast hemma mot Rögle med 3-2 då man också bröt den 5 matcher långa förlustsviten. Kan visa sig betyda enormt mycket och laget lär ha fått sig en boost utav den segern.

IK Oskarshamn:

Gör sin första SHL-säsong någonsin och man stod för en stark start på säsongen då man tog 10 av 12 poäng på de 4 inledande matcherna. Typiskt dock för nykomlingar att inleda starkt och strax därefter rasa ihop och det är precis så det blivit för Oskarshamn. Man har sedan den fina inledningen endast lyckats vinna 3 av 18 matcher vilket är ett helt katastrofalt uselt facit. Ligger som sagt på jumboplatsen med sina 20 poäng och målskillnaden 40-77. Lär bli oerhört svårt att undvika kval nu till våren.

Lagens form 5 senaste:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Leksand bröt sin förlustsvit senast och lär ha fått sig en boost utav det.
✅ Oskarshamn har förlorat 10 raka bortamatcher och trivs dåligt på resande fot!
✅ Dalmasarna lär vilja ha revansch från senaste mötet då man förlorade med 4-1 och den tändvätskan kan bli en avgörande faktor här.
❌ Är inte jättestor skillnad på lagen kvalitetsmässigt men dagsformen tror jag avgör här. Dock fördel Oskarshamn i inbördesstatistiken.

Speltips: Leksands IF att vinna matchen (ordinarie tid)
Odds: 1.83
Spelstopp: Torsdag 19:00
Spelbolag: comeon
Liga: SHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här och sätt in 100 kr så får du 500 kr att spela för + 1 kg godis

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till