Dags för 12:e-placerade Linköping att ta sig ann Frölunda på 6:e-platsen. Ett Linköping som ändå vaknat till på sistone, men nu väntar en ytterst tuff uppgift då ett vrålhungrigt Frölunda gästar under torsdagen. Göteborgarna kommer från 3 raka förluster och har förlorat 4 av sina 5 senaste vilket verkligen inte tillhör vanligheterna. Kommer förmodligen göra allt för att studsa tillbaka här och göra en toppinsats. Samtidigt ska man komma ihåg att Linköping som sagt gjort det betydligt bättre på sistone, så helt enkelt blir det ju dock inte. Trots det så tror jag att göteborgarna studsar tillbaka här och bärgar en efterlängtad seger.

Lagen har mötts 3 gånger tidigare denna säsong där Frölunda gått vinnande ur 2 av bataljerna. Frölunda är det 2:a målrikaste laget i SHL efter Färjestad och det tror jag man kommer bevisa här. Defensiven har dock svikit oerhört mycket på sistone och det gäller att få ordning på det illa kvickt innan slutspelet drar igång. Linköping har gjort 3:e minst mål i ligan om än man levererat en del nu på slutet. Känslan säger att Frölunda revanscherar sig här mot det 3:e sämsta laget i SHL.

Rak 2:a på Frölunda spelas till oddset 2.38 hos betsson. 7 units.

Linköping HC:

Det tidigare krislaget Linköping har kommit igång på sistone då man nu vunnit 7 av sina 10 senaste matcher. Tidigare förlorade man match efter match och man rasade allt mer i tabellen. Nu ligger man i alla fall skönt nog i ingenmansland 13 poäng före negativ kvalplats så det känns ju positivt. Har dessutom 6 poäng upp till 10:e-platsen som är den sista play in-platsen, så man har mycket att spela för ännu. Kan nog bjuda upp till kamp här mot Frölunda, men jag tror man kommer gå bet just här mot ett i grunden bättre hockeylag.

Frölunda HC:

Hur det är ställt i Frölunda just nu kan man ju verkligen undra. Har som sagt förlorat 4 av sina 5 senaste matcher och är inte alls i form. En vändning borde dock komma snart, eller i alla fall en vinst och här tror jag man har en gyllene möjlighet att bärga en sådan. Har helt klart ett bättre spelarmaterial än vad resultaten visat på sistone och det är ytterst ovanligt att denna klubben förlorar så mycket som man gjort nu på slutet. Oerhört sällsynt. Tror man sluter sig samman här och krigar till sig en riktigt viktig och värdefull seger.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Frölunda är i grunden ett betydligt bättre hockeylag än Linköping, det visar inte minst tabellen om än Frölunda rasat en del på slutet.
✅ Frölunda har vunnit 2 av de 3 tidigare inbördes mötena denna säsong riktigt övertygande.
✅ Göteborgarna är det 2:a målgladaste laget i ligan samtidigt som Linköping stått för 3:e minst mål.
✅ Oerhört sällsynt att Frölunda förlorat så mycket som man gjort nu på sistone och en uppryckning borde komma här.
❌ Frölunda är ur form med 4 förluster på sina 5 senaste matcher.

Speltips: Frölunda HC
Odds: 2.38
Spelstopp: Torsdag 19:00
Spelbolag: betsson
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i bonus


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till