Annandagen bjuder på en riktig smällkaramell då tabelltvåan Luleå Hockey återigen ställs mot tabelltrean Frölunda, men denna gång på norrbottnisk mark. Är 1 vecka mellan dessa 2 möten och senast tog göteborgarna en knapp 1-0-seger på deras hemmaplan där man avgjorde med mindre än minuten kvar av matchen. Nu då halva säsongen är spelad och det är omstart efter julledigheten så är det läge att studsa tillbaka för norrbottningarna, som för ovanlighetens skull nu förlorat 3 av sina 4 senaste matcher med CHL inräknat och sina 3 senaste SHL-matcher. Börjar byggas upp en riktig rivalitet dessa lag emellan då man dels möts nu för 2:a gången på bara 1 vecka och det var dessutom rätt grinigt i senaste matchen. Sedan så ska lagen drabbas samman i 2 heta CHL-semifinalmatcher (hemma- och bortaplan) i januari månad och det lär bli riktigt hett både på isen och läktaren.

Detta är verkligen inget statistikspel utan här går jag enbart på magkänslan över vilket lag som kommer att dra ett längsta strået denna gång. Om vi ska kika på inbördesstatistiken de 10 senaste mötena så leder Frölunda den med 7 vunna matcher. En liten, liten svaghet som Frölunda dock visat upp i år är spelet på bortaplan där man vunnit 6 matcher, förlorat 6 och dessutom nu förlorat 6 av sina 10 senaste bortamatcher. Luleå å andra sidan är ett av ligans starkaste hemmalag då laget hittills vunnit 10 av sina 13 hemmamatcher.

Nej, här känns det verkligen som att ett fullsatt kokande Delfinen kommer att hjälpa fram Luleå till en välbehövlig seger efter att ha haft en lite tyngre period med 3 raka förluster i SHL. Luleå Hockey att vinna matchen (inklusive förlängning och straffar) spelas till oddset 1.75 hos 888sport och här läggs 7 units in.

Luleå Hockey:

Luleå har till stora delar gjort en riktigt bra säsong så här långt då man positionerar sig på en andraplats i tabellen nu under julledigheten. På 26 omgångar har man inkasserat 51 poäng med målskillnaden 71-45. Just defensiven är det som utmärkt Luleå mest denna säsong då man alltså endast släppt in 45 mål på 26 matcher och då alltså har ett snitt på låga 1,73 insläppta mål per match! Under 2 insläppta mål per match i snitt är ett bra facit och laget gör det bra om man behåller den statistiken även under andra halvan av säsongen. Man har definitivt mer att få ut i offensiven men laget har samtidigt haft en oerhörd skadeproblematik på forwardssidan, så där har vi nog en av anledningarna till att det offensiva spelet inte riktigt klickat i. Börjar få tillbaka en del folk nu dock så det bådar gott. Tror man kommer ut riktigt taggade här inför en fullsatt publik och verkligen visar att man vill ge supportrarna en viktig seger mot en av lagets rivaler.

Frölunda:

Regerande svenska mästarna Frölunda är alltid ett lurigt och bra motstånd och det blir sällan några enkla segrar mot göteborgarna. Slog ju ut Luleå i semifinal i slutspelet ifjol med 4-1 i matcher och sedan dess har det byggs upp en del rivalitet mellan dessa lag. Tror dock att detta bara är början. De senaste 10 inbördes mötena mot Luleå på bortaplan så har lagen vunnit hälften av matcherna vardera. Göteborgarna ligger som sagt för närvarande på en tredjeplats i SHL-tabellen med sina 50 poäng på 26 matcher och med den fina målskillnaden 84-54.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Luleå är ett av seriens bästa hemmalag med sina 10 av 13 vunna hemmamatcher.
✅ Luleå har ligans tätaste defensiv med i snitt 1,73 insläppta mål per match.
✅ Frölunda har förlorat 6 av sina 10 senaste bortamatcher.
✅ Räkna med att ett fullsatt och kokande Delfinen kommer bidra med energi åt norrbottningarna.
❌ Frölunda har vunnit 7 av de 10 senaste mötena mot Luleå.

Speltips: Luleå Hockey Moneyline (vinst inkl. förl. & strf.)
Odds: 1.75
Spelstopp: Torsdag 18:00
Spelbolag: 888sport
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att få 500% upp till 500 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till