Tisdagens speltips hämtas från SHL och mötet mellan nästjumbon IK Oskarshamn och tabelltvåan Färjestad BK. Oskarshamn har hela 13 poäng upp till ingenmansland och det kommer man inte att fixa, utan man får nu börja förbereda sig inför kvalspel framåt vårkanten. Färjestad har mycket att spela för då man innehar 2:a-platsen. Är dock endast 6 poäng före Örebro på 8:e-platsen, så det är riktigt jämnt. Otroligt viktig match här för värmlänningarna.

Oskarshamn har en blytung form för tillfället med 9 förluster på sina 10 senaste matcher. Färjestad har 5 vinster och 5 förluster. Lagen har mötts 3 gånger tidigare denna säsong där Färjestad vann första matchen med helgalna siffrorna 12-0. Andra vann Oskarshamn hemma med 3-2 innan Färjestad vann senaste mötet med 5-1.

Tror på värmlänningarna här och att man kliver ut och tar tag i taktpinnen från start. Man kommer från en 1-4-förlust borta mot Luleå men spelade i själva verket riktigt bra i den matchen. Tror man får upp effektiviteten här och tar en efterlängtad seger med minst ett par mål.
Färjestad -1.5 (vinna med minst 2 mål) spelas till oddset 2.15 hos bet365. 6 units.

IK Oskarshamn:

Nästjumbon Oskarshamn står på 38 poäng efter 44 spelade matcher med målskillnaden 89-151. Som sagt så har man ett långt poängavstånd upp till ingenmansland så det är enbart kvalspel man får fokusera på att förbereda sig inför nu. Gäller att vässa formen som varit rent ut sagt förskräcklig på sistone. 9 förluster på sina 10 senaste matcher talar sitt tydliga språk. Förlorade senast borta mot bottenkollegan och jumbon Leksand med klara 3-0. En väldigt tuff smäll som förmodligen sänkte deras redan urusla självförtroende i botten.

Färjestad BK:

Tabelltvåan Färjestad har skrapat ihop 79 poäng på 44 matcher och har målskillnaden 149-126. Tror man kommer otroligt revanschsugna här då man förlorade senaste matchen borta mot Luleå med 4-1 trots att man stundtals spelade oerhört bra. Innan förlusten senast så hade man 3 raka segrar mot Frölunda, Örebro samt Brynäs. Man är det allra målgladaste laget i ligan och jag tror det kommer visa sig här. Gäller bara att få upp effektiviteten för lägen har ju skapats i massor i sina matcher.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Färjestad är det allra målgladaste laget i ligan och ska ha toppchans här mot nästjumbon.
✅ Värmlänningarna har 2 klara vinster mot Oskarshamn tidigare denna säsong. 12-0 samt 5-1 slutade dessa.
✅ Oskarshamn har en fruktansvärd form då laget förlorat 9 av sina 10 senaste matcher.
❌ Färjestad visade upp en dålig effektivitet senast och den måste upp i fortsättningen.

Speltips: Färjestad -1.5
Odds: 2.15
Spelstopp: Tisdag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: SHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till