Blickarna riktas mot SHL och lördagens möte mellan tabelltolvan Linköping HC och trean Färjestad BK. En differens på 26 poäng mellan lagen. Här är känslan att värmlänningarna tar en extremt efterlängtad seger efter att ha förlorat en del matcher på slutet. Det enda som i så fall skulle oroa här är att Linköping nu vunnit 2 raka matcher som man knappt lyckats med tidigare under säsongen förutom vid 2 tillfällen. Plus att Färjestad som sagt har hamnat i en liten förlusttrend då man förlorat sina 3 senaste matcher.

Dock tror jag ju bara att dessa förluster har gjort att Färjestad kommer oerhört uppretat och fokuserat till denna uppgift, allt för att undvika en 4:e förlust. Tror helt enkelt att Färjestad blir för tunga och svåra för Linköping trots att man ser ut att ha vaknat till lite nu. Färjestad har vunnit 4 av de 5 senaste inbördes mötena och är helt enkelt ett bättre lag, både på isen och på pappret. Man ska ses med väldigt goda chanser här.

Spelar den raka tvåan på Färjestad BK till oddset 1.97 hos William Hill och 6 units läggs in.

Linköping HC:

LHC har haft det väldigt, väldigt tungt hela säsongen egentligen. Endast vunnit 11 av sina 36 spelade matcher och har raden 8-3-8-17. Har fått ihop 38 poäng och man har 4 poäng respektive 5 poäng ner till Leksand och Oskarshamn på de sista 2 tabellplatserna. En målskillnad på 81-104. Så det är med andra ord riktigt tight i bottenträsket och varje poäng börjar bli oerhört värdefulla nu för dessa lagen, om än alla poäng såklart alltid är viktiga att håva in. Har nu som sagt tagit 2 raka trepoängare i rad vilket är sällsynt för den här säsongens upplaga av Linköping, så frågan är vart det bär av nu formmässigt för östgötarna. Här tror jag dock man får det otroligt hett om öronen då ett uppretat och förmodligen fruktansvärt taggat Färjestad kommer på besök.

Färjestad BK:

Tredjeplacerade Färjestad har haft det lite tyngre den senaste tiden med 3 raka torsk men har i det stora hela annars gjort en riktigt fin säsong där man bara ligger 6 poäng bakom serieledande Luleå och dessutom med 1 match mindre spelad. Tror inte spelarna själva kommer att tolerera en fjärde förlust på raken utan här kommer man kliva in och sälja sig oerhört dyrt och verkligen kriga från första nedsläpp. 64 pinnar har man skramlat ihop på sina 34 spelade matcher och har målskillnaden 119-94. Raden 18-3-4-9 är mer än godkänd och Karlstadsgänget kommer förmodligen dessutom att förbättra den statistiken än mer hädanefter.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Tabelltolvan Linköping mot trean Färjestad. Skiljer 26 poäng mellan lagen och är stor skillnad på kvalitén i trupperna.
✅ FBK har vunnit 4 av de 5 senaste inbördes mötena mot LHC.
✅ Linköping får förbereda sig för ett riktigt revanschsuget Färjestad som inte kommer vika en tum här och det lär definitivt inte bli en lätt uppgift som väntar för östgötarna.
❌ LHC har vunnit 2 raka matcher nu och frågan är hur laget tacklar den framgången. Alltid lite lurigt.

Speltips: Färjestad BK (ordinarie tid)
Odds: 1.97
Spelstopp: Lördag 15:15
Spelbolag: William Hill
Liga: SHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta ett Freebet upp till 1000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till