SHL stundar under torsdagen och vi tar oss till mötet mellan Färjestad BK och Växjö Lakers. Tabelltvåan mot tian och det skiljer 18 poäng mellan de här lagen. Färjestad har gjort en riktigt fin säsong så här långt, men är nu ute efter revansch då man förlorat sina 2 senaste matcher. Värmlänningarna ställs mot ett Växjö som verkligen gått upp och ner under i princip hela säsongen. Smålänningarna har blandat några fina insatser med flertalet rent ut sagt bedrövliga.

Färjestad är ett av ligans starkaste hemmalag då laget vunnit 17 av sina 20 senaste. Samtidigt som Växjö vanligtvis inte imponerar nämnvärt på bortaplan då man förlorat 13 av sina 20 senaste bortamatcher. Står 1-1 i inbördes möten denna säsong där Färjestad först vann med 4-2 och därefter Växjö med 3-2 efter förlängning. Färjestad är som sagt urstarka på hemmaplan och har exempelvis bara släppt in totalt 3 mål om man ser till deras 3 senaste hemmamatcher. Klasskillnaden bör visa sig här om än Växjö värvat in en del klass på sistone och jag tror starkt på den raka 1:an på Färjestad.

Färjestad BK att vinna matchen på ordinarie tid spelas till oddset 1.87 hos William Hill och här läggs 7 units in.

Färjestad BK:

Besitter andraplatsen just nu i SHL bakom tabellettan Luleå Hockey. Har skramlat ihop 63 poäng efter 33 omgångar och har målskillnaden 116-90. Färjestad står på raden 18-3-3-9. Givetvis blev det ett tungt slag mot klubben då beskedet om att en av lagets stora stjärnor Michael Lindqvist missar resten av säsongen, men man kommer fortsättningsvis förmodligen att göra bra resultat ändå. Har nu värvat in JVM-spelaren Albin Eriksson från Skellefteå. Färjestad har gjort 69 mål på hemmaplan den här säsongen och det är överlägset mest i SHL.

Växjö Lakers:

Den här säsongens upplaga av Växjö Lakers är väldigt svår att förstå sig på. Ena matchen spelar man bra, men sedan följer laget upp den stabila insatsen med raka motsatsen nästa match. Sportchefen Henrik Evertsson har sin vana trogen värvat in en del klass nu under säsongens gång och börjar så sakteliga få ihop sitt spel, men ännu kvarstår mycket för att allt ska klaffa 100%. Gäller att få alla nyförvärv att lära sig lagets spel för att få allt att bli framgångsrikt. Står på raden 13-2-2-17 för närvarande med 45 poäng på 34 spelade matcher och målskillnaden 82-87.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Färjestad är ett av ligans bästa lag och hemmalag då man vunnit 17 av sina 20 senaste hemma.
✅ Växjö blandar och ger denna säsong och har förlorat 13 av sina 20 senaste bortamatcher.
✅ Skiljer 18 poäng mellan lagen och klasskillnaden bör synas här.
✅ Färjestad är som sagt oerhört starka på hemmaplan och har bara släppt in totalt 3 mål i sina 3 senaste hemmamatcher.
❌ Växjö har då och då fått till riktigt fina insatser, men dom har inte kommit särskilt ofta.

Speltips: Färjestad BK (ordinarie tid)
Odds: 1.87
Spelstopp: Torsdag 19:00
Spelbolag: William Hill
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta upp till 1000 kr i Freebet


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till