Lördagens speltips hämtas från SHL och vi tar oss till matchen mellan tabellfemman Skellefteå AIK och 3:an Rögle BK. 2 formstarka lag som bägge vunnit 6 matcher på raken och som kommit igång på allvar nu på slutet. Rögle har 3-2 i inbördes möten mot Skellefteå denna säsong där bägge lagen gjort minst 2 mål i 3 av dessa 5 möten.

Tror på en väldigt jämn batalj där bägge lagen kommer att göra minst ett par mål vardera. Skellefteå har nämligen gjort minst 2 mål framåt i 8 av sina 10 senaste hemmamatcher samtidigt som Rögle mäktat med 2 mål eller fler i 9 av sina 10 senaste bortamatcher.

Goda förutsättningar alltså för en spännande och underhållande drabbning här.
BLGM x 2 (bägge lagen att göra minst 2 mål) spelas till oddset 1.80 hos bet365.
6 units.

Skellefteå AIK:

Västerbottningarna befinner sig på 5:e plats i tabellen med sina 74 poäng efter 43 spelade matcher och har målskillnaden 122-102. Skellefteå har växlat upp nu på sistone då man gått segrande ur sina 6 senaste matcher. Då har man ändå mött riktigt bra motstånd som Luleå, Färjestad, Örebro och Djurgården. Slåss för att undvika play in och istället gå direkt till slutspel. Gått riktigt bra på hemmais där man vunnit 7 av sina 10 senaste.

Rögle BK:

Skåningarna ligger på en 3:e-plats just nu med sina 78 poäng efter 43 omgångar avklarade och har målskillnaden 123-101. Man ångar på och har visat en riktig bestämdhet i sitt spel på sistone vilket visat sig vara en vägvinnande taktik. Vunnit 7 av sina 10 senaste bortamatcher. Har 1 poäng upp till 2:an Färjestad och 7 poäng ner till play in-plats som man liksom Skellefteå gör allt för att undvika. Ska mycket till enligt mig för att Rögle ska rasa ända ner dit. Man har fått igång laget och spelar med en galen energi byte efter byte. Blir livsfarliga i ett slutspel och inget lag lär jubla över att få dom som kvartsfinalmotståndare.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Är 2 väldigt formstarka och skickliga lag som växlat upp på sistone.
✅ Skellefteå har stått för 2 mål eller fler i 8 av sina 10 senaste hemmamatcher.
✅ Rögle har gjort minst 2 mål i 9 av sina 10 senaste bortamatcher.
✅ Bägge lagen har gjort minst 2 mål i 3 av de tidigare 5 inbördes mötena.
❌ Livsviktiga poäng står på spel och i värsta fall blir det ett högt defensivt tänk från bägge läger.

Speltips: BLGM x 2
Odds: 1.80
Spelstopp: Lördag 18:00
Spelbolag: bet365
Liga: SHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till