Under tisdagen tar vi oss till SHL och mötet mellan HV71 och Linköping. Tabellåttan mot jumbon. HV71 är inne i en svacka då man förlorat sina 4 senaste matcher och om man ser till de 10 senaste så har laget vunnit 4 och förlorat 6 matcher. Men om HV71 är i en svacka så är det inget jämfört med vad Linköping går igenom. Där kan man tala om en total kris och en svacka som heter duga. Man är sist i ligan och har nu förlorat hela 10 (!) raka matcher. Inget verkar gå deras väg denna säsong. Skiljer 20 poäng mellan lagen. Står dock 1-1 i inbördes möten den här säsongen men det är hemmalaget som vunnit i bägge mötena.

Här tror jag HV71 bryter sin förlusttrend och att Linköping’s kris fortsätter. Senast lagen möttes i Jönköping så fick Linköping se sig nollade med hela 5-0. Lär inte bli sådana siffror under tisdagen men känslan säger mig att HV71 drar det längsta strået här.
Spelar HV71 att vinna matchen till oddset 1.70 hos LeoVegas och här skjuts 6 units in.

HV71:

Jönköpingsklubben står på raden 13-5-3-12 och har skramlat ihop 52 poäng på sina 33 spelade matcher och har en målskillnad på 92-78. Man har nu tappat mark i tabellen i och med sina 4 raka förluster och behöver nu komma upp på vinnarspåret igen vilket jag tror man gör här då man ställs mot ligans sämsta och formsvagaste lag. Man har spelarmaterialet för att vända denna negativa trend man hamnat i och nu är det dags för spelare som Martin Thörnberg, Simon Önerud och Axel Holmström att kliva fram och verkligen gå i bräschen och leda laget.

Linköpings HC:

Snacka om att det är en kris- och fiaskostämpel över Linköping nu. Laget har bedrövliga raden 6-3-8-17 och har 32 poäng på 34 spelade matcher. Dessutom en usel målskillnad på 72-102. 10 raka förluster och det tyngsta av allt för Linköping är att 9 (!) av dessa 10 matcher har förlorats med uddamålet och dessutom har 6 av matcherna gått till förlängning/straffar där samtliga alltså har förlorats. Fruktansvärd form minst sagt och frågan är hur länge tränaren Bert Robertsson får stanna. Tålamodet börjar nog tryta hos ledningen. Tror inte att man får något att glädjas över under tisdagskvällen heller.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Skiljer 20 poäng mellan lagen och Linköping är inne i en väldigt dyster period med 10 raka förluster.
✅ HV71 har ett bättre spelarmaterial än Linköping och är favoriter.
✅ Frågan är om Linköpingsspelarna ens har något förtroende kvar för tränaren Bert Robertsson. Och hur tålamodet är hos ledningen. Sådant kan skapa en del oreda.
❌ Linköping har trots sina förluster den senaste tiden tagit 6 av dessa 10 förlustmatcher till förlängning.

Speltips: HV71 (ordinarie tid)
Odds: 1.70
Spelstopp: Tisdag 19:00
Spelbolag: LeoVegas
Liga: SHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att LeoVegas bonus på 3000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till