Torsdagens speltips hämtas från SHL och mötet mellan 6:e-placerade Djurgårdens IF och jumbon Leksands IF. Djurgården hade för en vecka sedan en ruskigt bra formkurva med 8 raka vinster, men nu har man 2 raka storförluster borta mot Malmö (5-1) och Skellefteå (3-0) bakom sig. Nu har man ett drömläge att snabbt studsa tillbaka på vinnarspåret då man under torsdagen ställs mot SHL’s just nu sämsta lag i Leksands IF, som man har stortrivts mot historiskt sett.

Djurgården har nämligen vunnit de 8 (!) senaste inbördes mötena där 6 av dessa segrar skett med 2 mål eller fler. Lägg därtill att dalmasarna just nu har en fruktansvärt usel form där självförtroendet är totalt i botten efter 8 raka förluster! Trots att Djurgården nu förlorat 2 raka matcher och att självförtroendet fått sig en liten törn så får man inte ett bättre läge än det här. Hemma på Hovet är man otroligt starka då man är ett av ligans starkaste hemmalag. Samtidigt är Leksand som sagt ligajumbo och har på bortaplan endast lyckats spela ihop 14 poäng av 60 möjliga!

Här ska klasskillnaden visa sig och jag tror att Djurgården vinner detta med minst ett par mål.
Djurgårdens IF -1.5 (vinna matchen med minst 2 mål) spelas till oddset 1.75 hos bet365.
Här läggs 7 units in.

Djurgårdens IF:

Stockholmarna innehar 6:e-platsen med sina 71 poäng på 42 spelade matcher och har en målskillnad som visar 109-102. Fick tillbaka lagets (och en av seriens) bästa spelare i Jacob Josefson senast efter sin sjukdom och kommer som vanligt att vara otroligt värdefull för sitt lag nu då det börjar dra ihop sig. Otroligt tight om tabellplaceringarna då det från Färjestad på 2:a-platsen ner till 7:e-placerade Örebro endast skiljer 6 poäng. Galet jämnt och det kommer förmodligen bli ett jäkla race ända in i sista omgången. 10 omgångar kvar och alltså hela 30 poäng kvar att spela om. Jisses! Tror att Djurgården efter 2 raka torsk nu steppar upp i slutskedet av serien, med start under torsdagen. Man har definitivt ett starkt lag som man bevisat tidigare och känslan säger mig att man tar fram sin bästa sida här inför sina trogna fans på Hovet.

Leksands IF:

Ja, vad ska man egentligen säga om detta Leksand? Går verkligen kräftgång då man bara inkasserat ynka 34 poäng efter 42 omgångar avklarade. Dessutom har man en urusel målskillnad på 87-136. Har hela 15 poäng upp till 12:e-platsen och ingenmansland, men det är bara att glömma. Är bara inse att det blir negativt kval framöver och nu gäller det att vässa formen inför vad som komma skall. Har en fruktansvärd formkurva just nu med sina 8 raka förluster och jag ser egentligen inte hur man ska kunna vinna borta på Hovet mot ett hemmastarkt Djurgården som blivit lite av en mardrömsmotståndare för dalmasarna.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Djurgården har vunnit 8 raka inbördes mot Leksand och med minst 2 mål i 6 av dessa 8 matcher.
✅ Ligajumbon Leksand har nu 8 raka förluster och ett självförtroende i botten.
✅ Stockholmarna är ett av ligans starkaste hemmalag och möter nu ett lag som endast plockat 14 poäng av 60 möjliga på bortais.
✅ Har vunnit 6 av sina 10 senaste hemmamatcher med minst 2 mål.
❌ Leksand har nu 8 raka förluster, men någon gång kommer en seger.

Speltips: Djurgårdens IF -1.5
Odds: 1.75
Spelstopp: Torsdag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till