Det vankas SHL på tisdagen och jag har valt att rikta fokus på mötet mellan 10:an Växjö Lakers och 8:an HV71. Högintressant match där det är oerhört viktiga poäng som står på spel. Tycker mig ha hittat ett riktigt intressant spel som har haft väldigt god träffprocent i tidigare möten. Spelet jag tänker på är Över 4.5 mål i matchen (ordinarie tid) som suttit i hela 8 av de 9 senaste inbördes mötena. Dessutom har spelet suttit i 4 av Växjö’s 5 senaste matcher och även i 4 av HV71’s 5 senaste.

Både Växjö och HV71 kommer nu från en härlig bortaseger vardera och i bägge dessa matcher blev det en hel del mål. Växjö bortabesegrade Oskarshamn med 3-5 samtidigt som HV71 vann med 2-4 borta mot Linköping. Jag tror att målen fortsätter trilla in här under tisdagskvällen.
Över 4.5 mål i matchen (ordinarie tid) spelas till oddset 1.74 hos Bethard. Här läggs 7 units in.

Växjö Lakers:

Befinner sig just nu på en 10:e-plats i tabellen med sina 53 poäng på 41 spelade matcher och har målskillnaden 98-112. Har haft det rätt tungt på sistone med 4 förluster på de 5 senaste, men studsade tillbaka senast då man som sagt vann borta mot Oskarshamn med 3-5. Innehar just nu den sista play in-platsen med 11 omgångar kvar. Kommer förmodligen bli ett stenhårt race om den åtråvärda tabellplaceringen då man har Brynäs hack i häl med endast 1 poäng färre och dessutom Linköping som ligger 6 poäng efter. Lossnade målmässigt senast och det gäller att försöka bibehålla en bra målproduktion hädanefter om man ska lyckas ta sig till play in. Potentialen finns definitivt.

HV71:

Jönköpingslaget har nu vunnit 5 av sina 7 senaste matcher och även här har det blivit målglada bataljer. Laget har fått ordning på målskyttet samtidigt som man släpper till en hel del bakåt. Ligger som sagt just nu på en 8:e-plats i tabellen då man spelat ihop 68 poäng på 41 matcher med målskillnaden 123-99. Ligger alltså betydligt bättre till än vad Växjö gör trots att det bara skiljer 2 tabellplaceringar. För från 8:e-platsen upp till 2:an Färjestad så skiljer det endast 6 poäng! Så jämnt är det med 11 omgångar kvar. Lär bli ett galet drama ända in i slutet. HV71 har gjort 3:e flest mål i ligan och jag tror man fortsätter sin produktion här. Tror dessutom att man fortsätter ha en del problem i defensiven.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Mållinan har passerats i 8 av de 9 senaste inbördes mötena.
✅ Så även i 4 av Växjö’s 5 senaste matcher
✅ Likaså i 4 av HV71’s 5 senaste.
✅ Bägge lagen verkar ha funnit målformen, men lagen släpper å andra sidan även in en del mål i sina matcher.
❌ Växjö har haft det svårt med målproduktionen på sistone, men laget gjorde dock 5 mål i sin senaste match.

Speltips: Över 4.5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1.74
Spelstopp: Tisdag 19:00
Spelbolag: Bethard
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 500 kr omsättningsfri bonus


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till