Vi tar oss till lördagens SHL-möte mellan 12:e-placerade IK Oskarshamn och tabelljumbon Leksands IF. Skiljer endast 2 poäng mellan lagen. Oskarshamn står på 33 poäng, Linköping innehar 13:e-platsen med sina 31 poäng och Leksand har som sagt jumboplatsen med 31 pinnar inspelade. Med andra ord är detta en enormt, enormt viktig match för lagen för det börjar bli mer och mer knivigt då nu endast 19 omgångar återstår av SHL’s grundserie. Blir nog en väldans dramatik runt nedflyttningsstrecket ända in i kaklet om jag får gissa. Lagen har mötts 2 gånger tidigare denna säsong där hemmalagen vunnit bägge matcherna. 1 vinst vardera alltså och dessutom har båda matcherna slutat 4-1.

Är givetvis inte mycket som skiljer dessa lagen åt men jag tycker mig ändå ha sett ett lite starkare spel från Oskarshamn’s sida just på sistone. Man har bl.a. slagit båda topplagen Luleå och Frölunda på hemmaplan med segersiffrorna 4-2 respektive 5-1. Sådant bygger självförtroende hos ett lag och med dessa starka insatser i ryggen plus att hemmaplan segrat i tidigare möten så tror jag att hemmaplan kommer vara avgörande även under lördagskvällen. Leksand har dessutom förlorat hela 16 av sina 20 senaste bortamatcher.

IK Oskarshamn att vinna matchen (inklusive förlängning och straffar) spelas till oddset 1.85 hos betsson och här läggs 7 units in.

IK Oskarshamn:

Smålänningarna har som sagt spelat ihop 33 poäng på lika många matcher spelade och har en målskillnad på 65-107. Som jag nämnde ovan så kommer nu laget från 2 sjukt bra insatser på hemmaplan mot de bägge topplagen Luleå och Frölunda där man inkasserade full pott och där spelet verkligen imponerade. Om man lyckas vidhålla det spelet så kommer man lyfta i tabellen. Dock gäller det i sådana fall att man givetvis lyckas hålla i det spelet i fler än 2 matcher i rad. Har raden 6-2-1-7 på hemmaplan och det finns goda förutsättningar till att den raden förbättras under lördagskvällen.

Leksands IF:

31 poäng efter 33 omgångar och har målskillnaden 71-104. Detta innebär just nu en jumboplats för dalalaget, men det är tight om poängen då man kamperar mot både Oskarshamn och Linköping om att undvika ett negativt kval framåt vårkanten. Leksand lyckades vinna sin senaste bortamatch den 11/1 mot Rögle med 2-3 efter straffar, men före det förlorade man 7 raka borta. Bortaspelet är med andra ord ingen höjdare då laget har raden 2-1-3-10.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Oskarshamn kommer från 2 toppinsatser hemma mot Luleå och Frölunda där man imponerade stort.
✅ Hemmalagen har segrat i de 2 tidigare inbördes mötena denna säsong.
✅ Leksand har en blytung bortaform då man förlorat hela 16 av sina 20 senaste bortamatcher.
✅ Oskarshamn har speciellt en spelare som sticker ut och det är forwarden Tyler Kelleher som mycket väl kan komma att bli tungan på vågen här.
❌ För varje bortaförlust som Leksand inkasserar så kommer man ju som bekant närmre en seger.

Speltips: IK Oskarshamn (inkl. förl. & str.)
Odds: 1.85
Spelstopp: Lördag 18:00
Spelbolag: betsson
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta betsson’s bonus på 1000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till