Vi tar sikte på SHL-lördagen och mötet mellan Örebro HK och Malmö Redhawks. Örebro siktar på en snabb revansch efter 1-4-förlusten senast borta mot Frölunda. Närkingarna är säsongens största positiva överraskning då man toppade SHL-tabellen innan förlusten senast. Vem hade trott det innan säsongen? Men man har motbevisat “tvivlarna” och sannerligen stått för en riktigt vinstgivande hockey.

Örebro har nu vunnit 9 av de 11 senaste matcherna och samtliga vinster har kommit på full tid. Malmö har samtidigt förlorat 5 av sina 8 bortamatcher så här långt. Väljer att blunda för statistiken på inbördes möten där Malmö vunnit hela 7 av de 8 senaste mötena lagen emellan. Örebro har ett bättre lag och känns dessutom betydligt hetare för stunden så jag tror laget studsar tillbaka snabbt här och vinner mot skåningarna på full tid. Spelar alltså en rak 1:a på Örebro till oddset 2.10 hos Betsson och här skjuter jag in 7 units.

Örebro HK:

Säsongens utropstecken utan tvekan. Laget har gått som tåget och verkligen imponerat så här långt in på säsongen. Man började i och för sig lite trevande just i inledningen men därefter har det rullat på oerhört bra. För närvarande ligger man delad 1:a i SHL-tabellen med Frölunda före på bättre målskillnad. Är nog inte många som tippade Örebro så här högt inför säsongen. Förvisso så är säsongen väldigt ung fortfarande och mycket kan hända. Men likväl så är det en oerhörd bedrift det man åstadkommit hittills. Man har en av SHL’s hetaste kedjor just nu med Mathias Bromé (15p), Sakari Salminen (14p) och Ryan Stoa (13p). Den kedjan har verkligen levererat och är en stor del i att närkingarna ligger där de ligger just nu.

Malmö Redhawks:

Skåningarna placeras just nu på en 9:e-plats efter 17 spelade omgångar. Och man ligger 9 poäng efter Örebro. Har hittills blandat fina prestationer med rent ut sagt bedrövliga insatser. Känns oerhört svårt att för tillfället sia om hur det kommer att gå för Malmö denna säsong då man blandar och ger så mycket. Har dock 3 vinster på de 4 senaste matcherna nu och kommer senast från en 4-1-seger hemma mot Oskarshamn. Dessutom har man de senaste säsongerna haft det lätt mot Örebro men känslan säger mig att den här säsongens Örebro-upplaga är vassare än på många år så en svår bortamatch väntar här.

Lagens form 5 senaste:

För- och nackdelar:

✅ Örebro är det starkare laget och har imponerat väldigt mycket så här långt.
✅ Närkingarna har vunnit 9 av sina 11 senaste matcher.
✅ Malmö har å andra sidan hittills torskat 5 av 8 bortamatcher.
✅ Örebro har en av SHL’s hetaste kedjor just nu i Bromé, Salminen och Stoa.
❌ Malmö har vunnit 3 av sina 4 senaste matcher och formen är på uppåtgående.

Speltips: Örebro att vinna matchen på full tid
Odds: 2.10
Spelstopp: 18:00
Spelbolag: Betsson
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att ta Betsson’s bonus på 1000 kr
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till