Vi tar oss till torsdagens SHL-omgång och närmare bestämt till mötet mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK. Tabelltian mot tabellfemman i vad som på förhand tros bli en riktigt spännande batalj. Lagen har mötts 2 gånger tidigare denna säsong där bortalaget vunnit bägge fighterna. Första drabbningen vann Skellefteå (1-4) och sedan Växjö med samma siffror. Växjö har varit riktigt formstarka på sin hemmaplan den senaste tiden då man vunnit 7 av sina 10 senaste hemmamatcher och där man gjort minst 2 mål framåt i 9 av dessa 10 matcher. Skellefteå har också gått bra på sistone med 4 raka segrar. Dock bara vunnit 4 av sina 10 senaste borta, men samtidigt 3 av de 4 senaste. Man har i 7 av sina 10 senaste bortamatcher gjort 2 eller fler mål och dessutom släppt in minst 2 mål i 9 av dessa 10 matcher.

Blir ett målspel här då jag tror bägge lagen kommer att mäkta med några mål. Att båda lagen gör 2 mål vardera får vi dubbla degen för och den känns bra på förhand. Enda som jag ser talar emot detta spelet är att inbördesresultaten senaste 5 matcherna sett ut så här; 1-4, 1-4, 1-1, 3-0, 4-2 samt att Växjö varit oerhört tighta i defensiven på sin hemmaplan. Tror dock att det blir ändring här då Skellefteå, som fått igång sin offensiv på sistone, kommer på besök.
BLGM X 2 spelas till oddset 2.00 hos LeoVegas och här läggs 6 units in.

Växjö Lakers:

10:e-placerade Lakers har efter 32 omgångar skrapat ihop 43 poäng med målskillnaden 78-83. Kommer från 2 raka torsk nu då man först förlorade med 2-1 borta mot Örebro och därefter 0-1 hemma mot Malmö. Räkna därmed med ett revanschsuget hemmalag under torsdagskvällen. Innan dessa förlusterna så vann man mot lag som Frölunda, Örebro och Djurgården och visade då upp ett frejdigt spel. Smålänningarna har gjort 27 mål totalt under de 10 senaste hemmamatcherna och vill säkerligen upp i normal standard nu igen efter 2 tunga nederlag på raken.

Skellefteå AIK:

Västerbottningarna har kravlat sig upp till topp 6-området då man just nu innehar 5:e-platsen med sina 54 poäng på 32 spelade matcher och med målskillnaden 94-78. Har nu vunnit 7 av sina 10 senaste matcher och har kommit igång allt mer ju längre säsongen lidit. I början av säsongen trodde nog ingen att laget skulle klättra så här pass högt med det spel man då visade upp, men man har motbevisat tvivlarna och kommer troligen inte att bli något drömmotstånd för vilket lag man än ställs mot i ett kommande slutspel till våren. För till slutspel kommer man att ta sig, annat vore väldigt märkligt. Skellefteå har gjort 24 mål sett till de 10 senaste bortamatcherna.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Växjö har stått för minst 2 mål framåt i 9 av sina 10 senaste hemmamatcher.
✅ Skellefteå har gjort 2 mål eller fler i 7 av sina 10 senaste bortamatcher.
✅ Samtidigt har västerbottningarna släppt in minst 2 mål i 9 av dessa 10 matcher.
✅ Både Växjö och Skellefteå har visat upp en fin form på sistone och besitter bägge en fin offensiv uppsida.
❌ Endast i 1 av de 5 senaste inbördes mötena har detta spel suttit plus att Växjö visat upp en fin defensiv i sina hemmamatcher.

Speltips: BLGM X 2 (båda lagen att göra 2 mål)
Odds: 2.00
Spelstopp: Torsdag 19:00
Spelbolag: LeoVegas
Liga: SHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta LeoVegas bonus på 3000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till