Lördagens speltips hämtas från SHL och mötet mellan Örebro HK och Skellefteå AIK. Ett formsvagt Örebro som förlorat 4 av de 5 senaste gästas av ett Skellefteå som förlorat 4 av sina 6 senaste. Örebro är lite av en gåta för mig den här säsongen. Man gick verkligen som tåget där ett tag men har haft många dippar här och där under säsongens gång. Är dock fortfarande endast 2 poäng från 6:e-platsen man befinner sig på nu till Frölunda på 2:a-platsen. Med andra ord så är det fruktansvärt jämnt i toppen, men samtidigt så måste Örebro börja plocka poäng nu om det inte ska bli ett ras i tabellen framledes. Om vi kikar på inbördes möten denna säsong så vann Örebro första mötet med 5-1 och även det andra borta med 1-2 innan Skellefteå i det senaste mötet vann med hela 7-0. Örebro jagar därmed dubbel revansch, dels för både den storförlusten men även för att bryta sin tunga trend man befinner sig i.

Tror Örebro drar fördel av att Skellefteå spelar match dagen innan på fredagskvällen, borta mot Färjestad. Medan Örebro får vila och ladda ordentligt för detta mötet på lördagen. Kan vara en del slitna kroppar hos västerbottningarna och känslan är att Örebro kommer att gynnas av detta. Närkingarna har gjort minst 3 mål i 4 av sina 5 senaste hemmamatcher och nu då man ställs mot ett Skellefteå som spelar back-to-back så tror jag man mäktar med det återigen. Borde komma ut oerhört hungrigt här och jag ser en väldigt stor möjlighet till att Örebro bryter sin negativa formkurva här.

Örebro HK Över 2.5 mål i matchen (ordinarie tid) spelas till oddset 1.77 hos LeoVegas. 7 units läggs in.

Örebro HK:

Närkingarna befinner sig på 6:e-platsen med sina 69 poäng på 40 spelade matcher med målskillnaden 107-106. Som sagt så är formen mycket dålig just nu, men känslan säger mig att vändningen kommer här då man nu som redan nämnts ställs mot ett Skellefteå som spelar match även under fredagen, alltså dagen innan detta möte. Finns inget lägligare läge enligt mig. Örebro ska ta vara på detta och komma ut oerhört hårt med en enorm fart då tröttheten kan komma att infinna sig rätt snabbt i Skellefteå-lägret. Har en enorm potential att få ut i detta lag med offensiva vapen i Mathias Bromé, Shane Harper, Ryan Stoa, Robin Kovacs m.fl. Tror man bryter sin negativa form här under lördagskvällen och att man lyckas få in några puckar.

Skellefteå AIK:

Tabellåttan Skellefteå har skrapat ihop 63 poäng på 39 spelade matcher och har målskillnaden 108-97. Kommer närmast från en derbyvinst hemma mot Luleå. Dock utan att imponera nämnvärt, för Luleå såg ovanligt blekt ut. Har nu 2 segrar efter att man förlorat 4 matcher på raken innan. Tror det kan bli en övermäktig uppgift att först resa ner till Karlstad för en tuff match mot Färjestad under fredagskvällen för att strax därefter resa vidare till Närke för match mot Örebro. Vi får se hur Skellefteå tacklar det, men det har visat sig förut att back-to-back-lagen har fått det tufft i sin 2:a match då tröttheten börjar infinna sig och benen blir tunga.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Örebro har gjort 3 mål eller fler i 4 av sina 5 senaste hemmamatcher.
✅ Skellefteå spelar back-to-back-match och kommer mindre utvilade till denna match.
✅ Örebro har en oerhörd potential att få ut i detta lag med offensiva vapen som Bromé, Harper, Stoa, Kovacs m.fl.
✅ Örebro har plusstatistik på Skellefteå då man gått vinnande i 2 av 3 möten denna säsong.
❌ Skellefteå har spelat många tighta matcher den här säsongen.

Speltips: Örebro HK Över 2.5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1.77
Spelstopp: Lördag 18:00
Spelbolag: LeoVegas
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 3000 kr i bonus hos LeoVegas


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till