Landslagsuppehållet med turneringen Beijer Hockey Games, som Sverige vann på ett övertygande sätt, är nu över. SHL drar igång igen nu på tisdag och här har jag valt att fokusera på mötet mellan Örebro och Oskarshamn. 5:an Örebro mot 13:e-placerade Oskarshamn. Ska råda klasskillnad här. Enda kruxet som jag ser det är att Örebro spelat lite sämre de 5 senaste matcherna då man också bara vunnit 1 av dessa. Totalt sett har man gjort en strålande säsong så här långt och jag tror att man lyckas studsa upp på vinnarspåret här igen då nästjumbon gästar. Potential finns det ju onekligen massor av i Örebro-lägret och högstanivån har visat sig vara oerhört hög men dessvärre har lägstanivån gjort att laget sjunkit i tabellen en aning på sistone. Oskarshamn är samtidigt också inne i en väldigt tung förlusttrend då laget förlorat 4 av sina 5 senaste och 7 av sina 10 senaste.

Nej, här tror jag verkligen att Örebro har toppchans att bryta sin negativa form och istället börja bygga på en vinstrad igen. Närkingarna är det klart bättre laget och har vunnit de 2 tidigare mötena mot Oskarshamn denna säsong med 3-2 samt 0-2 och jag tror man återigen segrar här och denna gång är känslan att man gör det med minst 2 mål. Tror hemmalaget kommer ut riktigt starkt här och tar tag i taktpinnen från första nedsläpp.
Örebro Hockey -1.5 (vinna med minst 2 mål) spelas till oddset 1.90 hos bet365. Här läggs 7 units in.

Örebro Hockey:

Närkingarna är 5:a i tabellen just nu med sina 66 poäng efter 38 spelade omgångar och målskillnaden 100-99. Man har som sagt stått för en riktigt fin prestation sett över hela säsongen i stort. Haft en lite större dipp nu på slutet, men den tror jag tar slut under tisdagskvällen. Örebro har ett riktigt bra lag och ska ha stora, stora chanser att gå vinnande mot ett svagt Oskarshamn. En som verkligen stuckit ut och varit hur bra som helst denna säsongen är Mathias Bromé som imponerat mest hela tiden. Han ligger dessutom 2:a i SHL’s poängliga med sina 33 poäng (14+19) på 38 matcher. Dessutom har ju Örebro poängfarliga och vassa forwards i Ryan Stoa, Shane Harper, Sakari Salminen, Robin Kovacs m.fl.

IK Oskarshamn:

Smålänningarna har onekligen haft en tuff säsong fastän man trodde det skulle gå ännu tyngre än det gjort, trots sin 13:e-plats i tabellen just nu. Kvalitémässigt så har inte nykomlingarna något SHL-lag, utan snarare ett lag för Hockeyallsvenskan. Har spelat ihop 36 poäng på sina 38 matcher och har en bedrövlig målskillnad på 77-126 som också är den sämsta i hela SHL. Dessutom bara 2 pinnar ner till jumbon Leksand. 5 poäng upp till ingenmansland och man vill ju såklart slippa ett negativt kval framåt vårkanten, men då gäller det att man börjar leverera poäng hädanefter. Något som jag tvivlar på att man kommer mäkta med, förutom någon vinst här och där, för det kommer krävas mer än så. Nej, det lutar starkt åt ett nervigt kval för smålänningarna.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Klasskillnaden är stor mellan dessa lagen och det bör visa sig här.
✅ Örebro har vunnit de 2 tidigare inbördes mötena denna säsong.
✅ Oskarshamn är nästjumbo och har den allra sämsta målskillnaden i hela ligan.
✅ Närkingarna har några riktigt giftiga offensiva vapen och främst då Mathias Bromé.
❌ Smålänningarna kommer förmodligen att spela en oerhört desperat hockey nu i slutskedet av serien och defensivt försöka stänga ner sina matcher totalt vid ledning. Kan vara lurigt för motståndarna.

Speltips: Örebro Hockey -1.5
Odds: 1.90
Spelstopp: Tisdag 19:00
Spelbolag: bet365
Liga: SHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i spelkrediter.


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till