Lördagens speltips hämtar vi från SHL och mötet mellan Växjö Lakers och Malmö Redhawks. Ett formstarkt Växjö som kommit igång på sistone och framförallt på hemmaplan då man vunnit 9 av sina 11 senaste hemmamatcher! Dessutom så har man totalt sett segrat i 7 av sina 10 senaste matcher så formen är det inget fel på. Malmö har å andra sidan förlorat 6 av sina 10 senaste bortamatcher samt så har laget vunnit 5 matcher och förlorat 5 om man ser till deras sista 10 matcher.

Om vi tar en koll på inbördes möten då Växjö haft hemmaplan så har Växjö vunnit 7 av lagens 10 senaste möten i Vida Arena. Då bolagen har satt runt dubbla degen för raka 1:an på Växjö så tvekar jag inte en sekund. Växjö-seger på ordinarie tid spelas till oddset 2.00 hos betsson och här läggs 6 units in.

Växjö Lakers:

Haft en rätt märklig säsong så här långt. Man inledde på ett rent ut sagt katastrofalt sätt men har spelat upp sig rejält på sistone, fastän man ändå bara ligger på en 10:e-plats med sina 43 poäng på 31 matcher spelade och med målskillnaden 78-82. Man har nu vunnit 5 av sina 5 senaste hemmamatcher och dessutom 10 av sina 15 senaste. Riktigt svårslagna hemma i Vida Arena och nyförvärvet i backbjässen Ilari Melart har verkligen bidragit till Växjö´s lyft. Han har sannerligen levererat men på ett helt annat sätt än man hade förväntat sig. Den normalt sett defensivt inriktade Melart har på sina 23 matcher i Växjö stått för hela 16 poäng varav 10 mål och med det leder han hela Växjö´s skytteliga! Snacka om dundersuccé och sportchefen Henrik Evertsson lär inte ångra den värvningen en sekund. Tror Växjö bygger på sin fina hemmaform här under lördagskvällen och att Melart och gänget fortsätter på den inslagna vägen.

Malmö Redhawks:

Malmö ligger just nu på en 9:e-plats i tabellen med sina 45 poäng på 32 matcher och med målskillnaden 77-84. Det så normalt sett tighta Malmö förlorade senast borta mot Färjestad med 5-1. Jag har rätt svårt att få grepp om den här säsongens upplaga av Malmö. Känns som att laget kommer att hamna någonstans mellan plats 7-10 då det är dags att summera grundserien. En sak som talar för skåningarna här är att man vunnit de 2 tidigare inbördes mötena denna säsong. Första mötet vann man borta med 4-1 och därefter så segrade man på hemmaplan med siffrorna 5-3.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Växjö har vunnit 9 av sina 11 senaste hemmamatcher.
✅ Smålänningarna har segrat i 7 av sina 10 senaste matcher.
✅ Malmö blandar och ger alldeles för mycket och känns opålitliga medan Växjö fått ihop det allt mer på sistone.
❌ Malmö har vunnit de 2 tidigare inbördes mötena denna säsong med 1-4 samt 5-3.

Speltips: Växjö Lakers (ordinarie tid)
Odds: 2.00
Spelstopp: Lördag 18:00
Spelbolag: betsson
Liga: SHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta betssons bonus på 1000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till