Nattens bet gick ej in då Ottawa vann 2-3 på borta is, självklart fick dom 2 gratis mål då Canes lyckades åka in med pucken i eget mål och det andra var ju såklart hela köret, nämligen back, puck och målvakt rätt in i kassen. Skott mässigt så vann Canes med 49-20 i skott så matchbilden skulle vara helt annorlunda enligt mig.. Nya tag i natt då jag har hittat ett spel som jag känner mig riktigt bekväm med. Spelet: Över 6 mål inkl förlängning/straffar till 1.81x odds som hittas hos LeoVegas, jag testar 8/10u.

Seattle:

Seattle har lyckats klättra lite i tabellen i Västra divisionen där dom just nu i skrivande stund ligger på delad 13:e plats med Chicago Blackhawks. Seattle kommer med 4st raka borta matcher där dom har vunnit 2/4, de vann bland annat över Panthers med 1-4, sen körde dom över Buffalo med 4-7 i slutresultat. Seattle är fortfarande i topp 5 i hela NHL på att släppa in flest mål /match och de kommer att ta emot ett hungrigt Edmonton som toppar hela NHL på 3:e plats med flest mål gjorda /match så jag förväntar mig en fartfylld match med en hel del mål, men tanken är seger för Edmonton. Seattle har spelat totalt 23st matcher och det har blivit över 5.5 mål i 17 utav de 23 matcherna så det känns riktigt bra. Skulle det bli t.ex 2-4 vinst för Edmonton så blir spelet otillgängligt och vi får insatsen tillbaka, så det är en fin garanti att ha. Spelare att hålla koll på i Seattle just nu är Yanni Gourde som har gjort 5st poäng i de senaste 5 matcherna han har spelat, sen har vi Jared McCann som har gjort 3st mål för Seattle i de senaste 5 matcherna han har spelat. Kollar vi statistiken i Seattle så ligger Jaden Schwartz på första plats med 17p, han har gjort 1 mål och 4st assister de senaste 5 matcherna. Han kommer dock ej att vara tillgänglig för spel i natt då han har åkt på en underkropps skada så Seattle får försöka generera mål utan honom. Sen fattas även Jordan Eberle som har spelat 22st matcher och ligger just nu på 2:a plats i Seattles internliga med 16st poäng, ett under Jaden. Så med andra ord så kommer Seattle att spela utan deras poäng spelare i natt, de spelade senaste matchen borta mot Detroit utan Jaden och Jordan där Seattle föll 4-3 på straffar så de lyckades ändå göra mål så jag känner mig fortfarande bekväm med spelet.

Edmonton:

Här har vi Connor McDavid och hans Edmonton som i natt kommer att åka till Climate Pledge Arena för att förhoppningsvis hålla segersviten igång, Edmonton har just nu vunnit 3 raka matcher, senaste vinsten var mot Penguins hemma där man vann komfortabelt 5-2 efter slutsignalen. Connor McDavid är glödhet just nu, han har nämligen skrapat ihop 10st poäng på sina senaste 5 matcher, den karln är ju helt sanslöst bra! Kollar vi internstatistiken i Edmonton så hittar vi Leon Draisaitl på 1:a plats med hela 41p på 21 spelade matcher, han har gjort 20st mål och 21st assister, det är helt galet!! Under honom på 2:a plats hittar vi stjärnan och kaptenen Connor McDavid som ligger på 40st poäng, han har gjort 15st mål och 25st assister på sina 21 spelade matcher. Dessa två ihop är ju bara helt galet, denna duo på isen tillsammans är verkligen en mardröm för motståndarna. Connor’s galna klubbteknik, snabbhet och spelförståelse. Sen har vi Leon’s snabba handledsskott till projektil, spelförståelse och rätt plats vid rätt tidpunkt! Skadelistan är lång hos Edmonton, de saknar bland annat Darnell Nurse som har levererat 11st assister på sina 16 spelade matcher, en viktig pjäs på backlinjen hos Edmonton. Han kommer ju ej spela i natt på grund av en fingerskada. På målvakt sidan så hittar vi Mikko Koskinen som släpper in i snitt 2.82 mål /match på sina 14 spelade matcher.

Lagens form senaste 5:

för och nackdelar:

✅ Det har blivit över 5,5 mål i 17/23 matcher för Seattle
✅ Det har blivit över 5.5 mål i 15/21 matcher för Edmonton
✅ Seattle ligger topp 5 i hela NHL på flest insläppta mål /match
✅ Edmonton toppar topp 3 i hela NHL på flest mål framåt /match
✅ Det har blivit minst 6 mål i 2/3 matcherna som lagen har mötts
✅ Connor McDavid & Leon Draisaitl är glödhet för Edmonton
✅ Det har blivit minst 6 mål i 4/5 senaste hemma matcherna för Seattle
✅ Det har blivit minst 6 mål i 3/5 senaste borta matcherna för Edmonton
❌ Spel på ett mål
❌ Ingenting hittar hem för något utav lagen

Spel: Över 6 mål inkl förlängning/straffar
Odds: 1.81x
Insats: 8/10 u
Spelstopp: 04:00
Liga: NHL
Bonus: 100kr HÄR
Högst odds: LeoVegas

Klicka här för att hämta bonusen eller rygga spelet!

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till