Dags för huvudrundan och Ryssland-Sverige där mina tankar betalar 1.80 hos Betsson.

Ryssland

Ryssland tar sig till huvudrundan genom att vinna sin grupp. 3 raka segrar där Ryssland vinner mot Norge, Litauen och Slovakien. Segern mot Norge imponerar medans de 2 andra matcherna var helt enligt förväntan. Ryssarna har med sin gruppseger med sig 2 poäng i denna gruppen och en målskillnad på 23-22. Ryssland är ett kollektiv och sådär äckligt disciplinerat så det nästintill står en upp i halsen. Tight försvar med mycket fysik! Det är inte många lag som kan hålla Norge på 22 mål över 60 minuter vilket de gjorde i 23-22 segern. Ryssland har ett ordentligt bortfall i den här fighten då skyttekungen Sergej Kosorotov missar matchen pga Covid! Detta är ett riktigt stort avbräck för laget givetvis då han stått för nästan 30% av Rysslands mål i gruppspelet. Citat från Martin Frändesjö: ”Det är ett blytungt avbräck som går att jämföra med om Sagosen skulle försvinna från Norges uppställning”

Sverige

Sverige har verkligen inte imponerat så här långt i mästerskapet och jag tycker de är på tok för överskattade för att de lyckades träffa rätt i VM senast där de knep silvret. Det går långsamt, de trycker inte direkt vid avkast och målvaktsspelet är inte bra alls än så länge. Sverige har noll poäng med sig in i huvudrundan och att de överhuvudtaget är i huvudrundan ser jag mer som tur än skicklighet. Det oavgjorda resultatet innehöll flera situationer som mycket väl kunde slagit ut Sverige ut mästerskapet, exempelvis får vi se en straff som får slås om då Tjeckiens keeper räddar första straffen och den andra sätter Wanne. Det är en situation vi inte ser särskilt ofta i handboll! Med sekunder kvar tar Sverige en offensiv foul istället för att bara spela av tiden och Tjeckiens kontring blir turligt nog en dålig passning som träffar kontrande spelares fot och han ramlar. Även Sverige har fått ett tungt besked då Niklas Ekberg testats positiv. Även om Ekberg inte levererat mål på löpande band som han gör i Bundesliga så är det ett enormt tapp för laget. Isak Persson från LUGI har kallats in som ersättare. Max Darj medverkan i matchen är också den i skrivande stund osäker. Även Daniel Petersson missar matchen.

Speltips

Trots att Ryssland saknar sin skyttekung så håller jag Sverige som för stor favorit baserat på vad de visat upp än så länge i mästerskapet. Jag tror på en mer tight match än vad oddsen säger och spelar Ryssland +3.5 mål med 3 units hos Betsson.

✅ Sverige har inte visat någonting i detta mästerskap som talar för att de ska köra över Ryssland.

✅ Rysslands försvar är tight, tungt och disciplinerat och man imponerade stort mot Norge.

✅ Sverige kan komma att bli desperata vilket allt som oftast leder till tekniska fel.

✅ Sveriges målvakter har inte fått träff i någon av matcherna än så länge.

✅ Bortfallet av Niklas Ekberg.

❌ Såklart ett stort avbräck för Ryssland med skyttekungen borta.

❌ Att Pallicka skulle göra 2 riktigt usla matcher i rad är inte särskilt troligt.

Speltips: Ryssland +3.5

Odds: 1.80

Insats: 3 units

Liga: Handbolls EM

Avkast: 20/1 klockan 15:30

Högst odds: Betsson

Bonus: 100:-

Hämta bonusen här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till