Torsdagen speltips kommer från SHL och åter igen har jag valt ett spel som jag tycker har riktigt bra spelvärde till högt odds.
Sist drog vi in ”årets bästa SHL odds” till 3.0x när Växjö körde över ett Leksand av bara farten med 1-6 på bortaplan.
Nu har jag hittat samma scenario men förväntar mig verkligen inte den utklassningen utan en mkt mer tight och jämn match, men spelvärdet hamnar på ett formstarkt Frölunda som svävar på moln. Blir det Rögle som skjuter ner dom därifrån ?
Efter 43st omgångar i den släpande tabellen hittar vi Rögle 3e sist på raden 13-5-4-21 med den deprimerande målskillnaden 94-118.
Med den siffran är Rögle det lag i hela SHL som gjort minst mål offensivt och man hänger på en skör tråd att ramla ner till Play Out om man inte tar sig i kragen snart.
Formen då ? Näst sämst av alla sista 10 omgångarna, endast ”besegrad” av ankaret Oskarshamn som åkt rakt ner på havsbotten och tar snart fram golfklubborna.
På hemmaplan har Rögle haft förtvivlat svårt med målskyttet trots att man öst på med skott och lägen, effektiviteten har inte varit där men så länge man skapar så kommer vändningen till slut. Men 5st raka hemmaförluster är inget kul att komma med när ligans formstarkaste lag kommer på besök. Men det kanske är den gnistan man behöver för att vakna ?
Frölunda hittas på en 3e plats i tabellen med raden 21-7-3-12 och en målskillnad på 118-96. Man har absolut inte den bästa offensiven men defensivt har monstret Lasse Johansson vuxit ju längre säsongen gått och det är faktiskt bara Växjö och Skellefteå som släppt in färre mål.
Annars kommer Göteborgarna med 8 raka segrar i bagaget och vunnit 13/15 senaste matcherna, det är starka papper även om de inte imponerat fullt ut på mig. Lasse och försvaret är stor anledning till poängskörden och de känns extremt samspelta. Att Frölunda värvat in finnen Mikael Ruohomaa från Modo har varit en fullträff, 5+6 efter 12 matcher och kedjan med Friberg och Strömwall är ligans hetaste !
Det som talar emot spelet är det klassiska inbördes möten, Frölunda trivs inte i denna ishall och det brukar bli väldigt målrika tillställningar mellan lagen.
Sedan får man ändå säga att Frölunda är sämst på att vara formstark favorit som möter formsvagt motstånd, det är då vändningarna brukar komma som ett brev på posten.
Men spelvärdet ligger helt klart på Frölunda med tanke på lagens form, så jag kör samma spel som jag gjorde på Växjö men denna gång får vi 3.40x !

För och Nackdelar:
✅ Rögle har förlorat 5st raka hemmamatcher.
✅ Frölunda har vunnit 8 raka och 13/15 senaste matcherna.
✅ Lasse Johansson är SHLs bästa målvakt och har lyft sitt spel markant sista månaderna.
✅ Rögle har gjort minst mål av alla lag denna säsong.
✅ Frölunda har släppt in 3e minst mål denna säsong.
❌ Frölunda trivs inte i denna arena och bara vunnit 1/10 senaste inom full tid. Rögles form kommer vända då de skapar lägen, finns såklart risk att de taggar till lite extra när deras favoritmotstånd kommer på besök och favoritskapet läggs helt på Frölunda.

Spel: Frölunda +ö2.5 mål
Odds: 3.40x
Insats: 6/10 U
Spelstopp: Torsdag 19.00
Liga: SHL
Bonus: 1250kr
Bolag: Bet365

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till