Vi inedde veckans NFL med en sur bom där Cardinals svek oss och Kyler Murray som spelade skadad var en skugga av den form han var senast han mötte Bills. Men nu går vi vidare och blickar mot söndagen. Där hittar vi ett intressant möte mellan Baltimore Ravens – Tennessee Titans. Jag förväntar mig en match som kommer föras främst på marken och då hoppas vi att “Kungen” kan leverera. Oddset är på 1.75 och jag satsar 7 Units på den här!

Baltimore Ravens

6 – 3 Ravens har inte vart lika stabila som dom var i fjolåret men visst spelar dom på en hög nivå! Man förlorade en regnig match mot Patriots senast och det finns inte så mkt att säga om den matchen förutom att vädret var katastrof och att matchen kanske till och med borde ha avbrutits i min mening. I Ravens dominerar Lamar Jackson på alla sätt för sitt lag. Han leder lagets interna springliga och spelar stundtals riktigt bra på sin qb position. Han är lika slingrig och lurig som tidigare år och när Ravens har bra flyt i sitt anfall beror det på att Lamar springer en hel del. Att ha ett såkallat Tripple threat i Lamar gör det mkt svårt för motståndarnas försvar att skydda sig mot. Nu möter man dock ett minst lika starkt springanfall i Titans och Ravens har inte alls vart bra i sitt eget springförsvar. Senast lagen möttes (Förra årets slutspel) sprang Derrick Henry över 190 yds med 6.5 YPC.

Tennessee Titans

6 – 3 Titans kommer också från en tung förlust. Man förlorade senast mot Colts med 17 – 34. Det var inte jättemkt som stämde för Titans där och man har nu fått slicka sina sår men lär vara rejält uppretat. Jag tror att man kommer kunna utmana Ravens ordentligt om segern här. En av nycklarna kommer vara att stoppa Ravens tunga Blitzspel. Det gör man lättast genom snabba pass eller enkla handoffs till sina runningbacks. Nu råkar ju också Titans inneha en av ligans bästa runningback, Derrick “King” Henry. Killen är ett fysiskt monster som är lika stor som en gorilla och lika snabb som en Leopard. Som jag nämnde i andra stycket så hade King Henry över 190 yds senast lagen möttes och var ensam anledningen varför man tog sig vidare i slutspelet det året. Man kan tro att lag har lärt sig hur man stoppar honom men icke. Henry är rankad 4 bästa runningbacken i ligan och jag är helt säker på att han kommer få en tung roll här. För att avlasta Henry har man sett till så att man fått igång sin receiver AJ Brown. Brown har sett väldigt stabil ut denna säsongen. Även Jonnu Smith har steppat upp. Detta gör att motståndare inte kan packa ihop alla sina spelare i mitten och förvänta spring utan nu måste försvarande lag även respektera Titans passningsspel. Detta leder givetvis till mer och bättre luckor för “Kungen”.

Henry kastar veteranförsvararen Josh Norman som en vante

Spelet

Det är två springstarka lag som möts där båda jagar form efter varsina förluster. Det brukar betyda att man går tillbaka till det som funkat och slutar att försöka “Överprestera”. Det betyder mer jobb för Derrick Henry. Att Derrick Henry springer över 86.5 yds i matchen @1.75 känns nästan glasklart. Jag är nästan övertygad om att Henry kommer göra tresiffrigt mot ett rätt så mediokert springförsvar i Ravens. Jag kommer investera 7 Units. Det kunde nästan varit ett maxbet men med tanke på att ravens har en otroligt hög högstanivå så håller jag mig på 7 units.

✅ På 10 matcher har Henry sprungit totalt 946 yds. Alltså ett snitt på 94.6 yds/game.

✅ Ravens springförsvar är väldigt mediokra och har väldigt svårt för den typ av springspel som Titans använder sig av.

✅ Henry är en Powerrunner. Han springer otroligt tungt och får enormt mkt boll under matcher.

❌ Ravens är ett topplag i ligan. Springförsvaret är deras enda riktiga svaghet, Kan man träna bort detta lagom till denna match och neutralisera Henry?

Speltips: Derrick Henry Över 86.5 yds
Odds: 1.75
SpelbolagUnibet
Spelstopp: 22/11 19.00
Liga: NFL
Insats: 7 units

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till