Här kommer en dubbel med Portugal-Island som den 6/1 möts i EM kval och möts i VM den 14/1. Jag väljer sida och spelar 3 units på Portugal och högst odds 3.11 hittas i skrivande stund hos Betsson. Häng med på tankarna!

Portugal

Ett landslag som har utvecklats enormt under de senaste åren och Portugal har mycket att tacka Magnus Andersson i Porto som i sin tränarroll fått Portugal att bli en nation att räkna med på högsta nivån! Portugal överraskade alla i EM senast då man med en trupp bestående av mer eller mindre spelare från Porto lyckades slå både Frankrike och Sverige. Framförallt är det Portugals 7 mot 6 spel som imponerar och när de ställer upp så då är det enbart Porto spelare som är på banan. I EM kvalet är Portugal i topp efter 2 spelade fighter med segrar mot Israel och Litauen. Fem senaste matcher följer.

Island

Island är en handbollsnation som bärs upp av en riktig världsstjärna. Denna spelare är Aron Palmarsson och är en av de ledande spelarna i storklubben Barcelona. En av den stora anledningen till denna dubbel är att Palmarsson inte kommer att spela varken i EM kvalet eller i VM. Han spelade i final four med Barcelona i december och var tveksam till spel redan där och nu visar det sig att hans knä inte håller för spel. Ett ordentligt avbräck för Island som förlorar både sin bästa spelare men också sin lagkapten. Att Sigurdsson som är en riktigt vass spelare sa adios till landslaget förra året är också ett avbräck modell stort. Man behöver nu förlita sig ordentlig på Alexander Petersson som till vardags gör det bra i Bundesliga och Rhein Neckar Löwen, men att Petersson från högersex eller högernia som han också används som ska kunna bära Island ser jag som tveksamt. Fem senaste matcher följer.

Speltips

Jag håller Portugal som vinnare i båda dessa fighter och trots att skador kan inträffa fram till avkast i VM så tar jag den risken. Portugal seger i en dubbel i båda mötena hos Betsson får 3 units till oddset 3.11. Argument följer.

✅ Portugals 7 mot 6 spel är av riktigt hög klass.

✅ Att Island saknar Palmarsson är ett otroligt avbräck för laget.

✅ Portugal spelade riktigt bra handboll i EM senast och har fortsatt med detta i EM kvalet.

✅ Seger i EM kvalet innebär mer eller mindre säkrad plats i EM då Island är den tuffaste motståndaren i gruppen.

✅ Island vann mot Portugal med 28-25. 10 av Islands mål gjordes då av Sigurdsson och Palmarsson, spelare som alltså inte spelar dessa matcher.

✅ Portugals stomme består av spelare som kan varandra väl då de spelar tillsammans till vardags.

❌ Nerver kan spöka i VM premiären.

Speltips: Portugal seger x2

Odds: 3.11

Insats: 3 units

Liga: EM kval+VM

Avkast: 6/1+14/1

Högst odds: Betsson

Bonus 100:- via denna länk

Rygga spelet och ta bonusen här
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till