Fredagens speltips kommer från den franska cupfinalen och det är giganten PSG som ska möta bottenlaget St Etienne i kampen om säsongens första titel. Båda lagen har spelat lite träningsmatcher inför säsongsstarten och visst är det PSG som imponerat mest och har alla stjärnor tillgängliga medan St.Etienne har skador som stör.
Jag tror åter igen att PSG krossar St.Etienne som de gjort de senaste matcherna och vinner komfortabelt.
Spelet: PSG -2,0 Asian till 1.70 på Unibet och spelet får 5 Units.

Paris SG:

Som alla vet vann PSG årets Ligue 1 trots att den fick avbrytas. Man ledde så överlägset ändå så det var inget snack om saken om vem som skulle koras till kungar.
Nu startar man säsongen med denna cupfinal och man går in i den som enorma favoriter med all rätt.
PSG seger står i låga 1.14 i odds och det säger väl en del om hur spelbolagen tror denna match kommer se ut. Jag tittade på PSGs träningsmatch mot Celtic igår, man startade med bästa laget och hade 2-0 redan till pausen, sedan gjorde man 11 byten och alla stjärnor lämnade planen. Trots det fortsatte krossen och slutresultatet blev 4-0.
Till start kommer PSG med resultaten 9-0, 7-0 och 4-0. Visst det är mot lättare motstånd men självförtroendet ska det inte vara något fel på.

St.Etienne:

Laget gjorde inte många fans glada denna säsong, för bara någon säsong sedan hittade vi dom i topp 5 och var otroligt starka defnesivt.
Nu i säsongen som avslutades lite för tidigt hittade vi St.Etienne 4e sist på en 17e plats och i bortaspelet förlorade man 10/14 matcher och släppte i snitt in 2 mål per match.
Till denna final har laget varvat upp med flera träningsmatcher mot lättare motstånd och vann första 3 med fina siffror som 4-1, 4-1, 4-0 men när motståndet hette Anderlecht torskade man 2 raka matcher med 1-2 och 0-1.
Ett par gråa moln finns på himlen för St.Etienne här. 1a målisen Ruffier har varit skadad och missat flera matcher nu. Spelfördelaren Cabaye har även han saknats sista matcherna pga sin ljumske som krånglar. Även anfallaren Paquet som varit långtidsskadad är åter inte i truppen.

Lagens 5 senaste matcher:

Ligatabellen vid avslutning:

Här ser ni hur stor skillnad det var på lagen.

Inbördes möten sista 3 åren:

För och nackdelar:
✅ PSG har krossat i sina träningsmatcher med stora vinstmarginaler.
✅ PSG vann med 6-1 när lagen möttes sist.
✅ PSG har vunnit 5/7 senaste mötena med minst 3 måls marginal.
✅ St.Etienne har frågetecken för 1e målis och Cabaye vilket vore stora avbräck.
✅ PSG har betydligt mer rutin gällande såna här viktiga matcher.
✅ PSG har bättre spelare på alla positioner.
❌ Underskattning såklart, om PSG ska börja leka redan vid 1-0 så kan St.Etienne kontra in ett mål från ingenstans.

Speltips: PSG -2.0 Asian
Odds: 1.70
Bolag: Unibet
Bonus: 100 kr här för nya medlemmar
Liga: Coupe de France
Spelstopp: Fredag 21:10
Insats: 5 Units

Hämta bonusen här
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till