Omgång 4 i Allsvenskan och här ser jag ett fint spelvärde till fina oddset 2.08 hos Unibet och 4 units investeras i mina tankar trots att Östersund spelar i skrivande stund. Häng med så åker vi i matchen Östersund-IFK Norrköping.

Östersund

Det kommer att bli en minst sagt tung säsong för Östersund. Frågan är om de ens kommer att finnas kvar under hela säsongen eller om ekonomin kommer att göra att deras säsong tar slut i ett tidigare skede med nedflyttning som följd. Förhoppningsvis inte då matcher enligt mig ska avgöras på plan och inte vid ett skrivbord. Oavsett vad så lär det bli kniven mot strupen ur ett sportsligt perspektiv. Starten på serien har varit tuff och jämtlänningarna fick kanske ett av de svåraste uppdragen möjligt i premiären när de åkte till Tele 2 och förlorade med 2-0 mot Hammarby. Ingen panik att förlora där utan de skulle snabbt upp på fötter mot Sirius hemma i andra omgången. Där sa det stopp och vi fick se tydliga tecken på dåligt försvarsspel och ineffektivt offensivt spel. Sirius åker hem med en 2-0 seger. Östersund har en taktik där det handlar om att stå högt med backlinjen och sätter press på motståndarna i ett tidigt skede, tanken är att när de erövrat bollen ska snabba omställningar ske. Problemet i år för laget är att man inte har spelare som Aiesh (vann interna assistligan) eller Dino Islamovic (vann interna skytteligan) som förvaltar kontringarna på ett sätt som tidigare säsonger. Fem senaste matcher följer.


Observera att Östersund spelar just nu!

IFK Norrköping

Vilken start på säsongen för Peking. I första omgången besegrar man Kalmar hemma i en typisk premiärmatch. Slutsiffrorna skrevs till 2-1. Därefter åker man till Friends och möter AIK där man verkligen spänner musklerna ordentligt och tar en förkrossande seger och en riktigt fin skalp genom att besegra AIK med 4-1. Man gör processen kort med Gnaget och gör 4 mål redan i första halvlek. I omgång 3 är Djurgården på besök och oj vilken uppvisning av Peking. Matchen är jämn till en början men sakta men säkert tar det fina passningspelet och rörligheten ut sin rätt och Nyman gör 1-0 efter en felaktig bedömning i utrusningen av Vahio i Djurgårdens mål. Självförtroendet är därefter på topp hos Peking och det fina kortpassningspelet fortsätter och 2-0 kommer rättvist innan halvtid. Spiken i kistan görs av Levi och Haksabanovic inkasserar sin andra assist för matchen. Det finns otroligt fin offensiv kvalitet i Norrköping och Jens Gustavsson har verkligen fått ordning på laget. Thern, Nyman, Haksabanovic mfl kommer bli en fröjd att följa i år. 9 mål på 3 matcher imponerar när motståndet har varit både AIK och Djurgården. Fem senaste matcher följer.

Speltips

Trots att Östersund spelar mot Örebro just nu och kan ta poäng där så ser jag inte hur de ska kunna hota ett Norrköping med gott om självförtroende! -1 Asian Norrköping spelas till oddset 2.03 hos Unibet, ett odds jag tror sjunker fram till avspark. Insatsen tillbaka om Norrköping ”bara” vinner med 1 mål. Argument följer.

✅ Norrköpings start på säsongen är fantastisk.

✅ 9 mål på 3 matcher av Norrköping.

✅ Östersund är ett svagt lag med en svag trupp i år.

✅ Haksabanovic är otroligt skicklig och enligt mig för bra för Allsvenskan.

❌ Någon gång så kommer såklart poängtapp för Norrköping.

Speltips: -1 Asian Norrköping

Odds: 2:08

Insats: 4 units

Spelbolag: Unibet

Liga: Allsvenskan

Spelstopp: 27/6 klockan 15:00

Hämta 100% upp till 2000:- här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till