Tisdagens speltips kommer från SHL och med några vinster i ryggen så hoppas jag det kan fortsätta här.
Årets “skrällag” Oskarshamn tar emot jumbon Linköping som verkligen inte får försvarsspelet att fungera, och definitivt inte på bortaplan!
Trots att publiken endast får vara 50 personer så har Oskarshamn bra tryck i hallen och varit starka på hemmaplan denna säsong.
Inför säsongen hade jag sagt liten fördel Linköping, men med lagens form på hemma respektive bortaplan blir det enkelt att välja sida när oddset är satta som de är.
Spelet: Oskarshamn 1a. Odds 2.35x på Betsson och spelet får 6/10 U.

Oskarshamn:

Laget har spelat 14st matcher i den haltande tabellen och vi hittar Oskarshamn på en otroligt fin 4e plats med raden 8-0-1-5 med målskillnaden 45-39.
Ingen kan påstå att man inför säsongen tippade Oskarshamn som ett topp 6 lag ens och det är hemmaspelet som tagit laget till denna placering. Man har spelat hela 9 matcher på hemmais medan man bara spelat 5st på bortaplan, schemat är ju lite knas med inställda matcher pga Corona så Oskarshamn har ett tuffare schema framför sig och därför viktigt att vinna dessa matcher.
Till start kommer man med 2 raka förluster, först 4-2 borta mot Leksand där man tappade in 3-0 på 10 minuter innan man vaknade och sist spelade man 2-3 (sd) mot Skellefteå.
Nu möter man ligans jumbo och ska ha bra chanser att vända på formen och jobba hem 3 viktiga poäng igen !

Linköping:

Ligans jumbo just nu (dock med mindre matcher spelade) och Linköping står på raden 2-1-1-7 med målskillnaden 31-44 efter sina 11 spelade matcher.
Det ger ett målsnitt på 4 insläppta mål per match och synar vi bortaspelet ser det ännu mörkare ut för dom.
På bortaplan har Linköping spelat 5st matcher och förlorat alla 5. Dessutom har man släppt in otroliga 26 mål vilket ger ett snitt på ÖVER 5 insläppta per match bakåt!
Till start kommer Linköping också med 2 raka förlust. Först blev man överkörda av Djurgården med 6-2 och senast förlorade man hemma mot starka Frölunda som satte slutresultatet 1-3 i tom kasse.
I denna match fick även Linköping backen Hampus Larsson skadad. Han missbedömde en tackling och for in med huvudet i sargen och har en befarad hjärnskakning och lär missa detta möte med Oskarshamn.

Oskarshamns hemmamatcher denna säsong:

Linköpings bortamatcher denna säsong:

Inbördes möten:

För och Nackdelar:
✅ Oskarshamn har varit hemmastarka denna säsong.
✅ Linköping har förlorat alla 5 bortamatcher.
✅ Linköping har snittat över 5 insläppta mål i varje match på bortaplan.
✅ Oskarshamn har vunnit 5/6 möten med Linköping. (4/6 efter full tid)
❌ Inför säsongen va det ingen som trodde på Oskarshamn så visst har de överpresterat till truppen de har.
Och trots Linköpings alla förluster så hotar man ständigt framåt.

Spel: Oskarshamn vinner
Odds: 2.35x
Bolag: Betsson
Insats: 6/10 U
Spelstopp: Tisdag 19.00
Liga: SHL
Bonus: 100 kr via denna länk
Utgångstips: 3-2 !

Klicka här för att rygga spelet eller ta bonusen !

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till