Tisdagens speltips kommer mellan heta Oskarshamn och iskalla Frölunda. Spelet delades redan i lördags för jag var övertygad om att oddset skulle droppa ju närmare matchstart vi skulle komma.
Oskarshamn kommer till denna match med riktigt starka prestationer i ryggen medans Frölunda är på bortaturné och har en försvagad trupp pga skador på tongivande spelare.
Oskarshamn krossade Växjö med 6-1 i förra omgången efter att Växjö varit det klart bästa laget i P1 innan Oskarshamn samlade sig i pausen och vände.
Innan det krossade man hemmastarka Örebro med 5-1 på bortaplan trots att man inte spela något PP förrens i matchens sista sekunder!
Före Örebromatchen torskade man 2st raka bortamatcher mot HV71 och Timrå och för fem omgångar sedan besegrade man Luleå med 6-3 på hemmais.
Frölunda förlorade senast rättvist i Karlstad med 4-1 där jag rekade ö3.0 mål på FBK till fina 2.04x.
Göteborgarna blev utspelade även om skottstatistiken säger annat, FBK var det klart bättre laget och hade avgjort tillställningen tidigare om det inte vore för små marginaler offensivt.
Frölunda har nu spelat 6/7 senaste matcherna på bortais och det sliter hårt på laget och när man radar upp förluster är det inget kul att spela.
Poängkungen Lasch saknades sist, slitvargen Friberg och backjätten Folin blev skadad för ett par matcher sedan och nu i Karlstad då blev även Jacob Nilsson skadad och missar denna match.
Det är tunga avbräck på en trupp utan självförtroende just nu. Självklart ska Frölunda aldrig underskattas men det är klar klar fördel Oskarshamn som har starka vindar under vingarna just nu, speciellt på hemmaplan där man vunnit 4/6 senaste matcherna och alla med minst 2 måls marginal.
Spelvärdet ligger på Oskarshamn och 2.75x på Asian -1 måste synas med en slant.

För och Nackdelar:
✅ Oskarshamn kommer med två storsegrar i ryggen mot Örebro och Växjö. (5-1 och 6-1)
✅ Frölunda har förlorat 4/5 senaste bortamatcherna i ligan. Alla med minst 2 måls marginal.
✅ Frölunda har näst sämst form av samtliga lag sista 5 omgångarna.
✅ Frölunda har släppt in minst 2 mål i 18 raka tävlingsmatcher !
✅ Oskarshamn har gjort näst flest mål på hemmaplan av samtliga lag denna säsong.
❌ Frölunda har historiskt haft väldigt lätt att måla på Oskarshamn. Man har gjort minst 3 mål offensivt i 5 raka inbördes möten.

Spel: Oskarshamn Asian -1
Odds: 2.75x
Insats: 5/10 U
Spelstopp: Tisdag 19.00
Liga: SHL
Bonus: 100kr
Bolag: Unibet

Klicka här för att rygga spelet eller hämta bonusen.

Klicka här för att komma till övriga bonusar och bolag med svensk licens.

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till