Vi tar oss till NHL nu natten mot tisdag då ett ruskigt formstarkt Toronto Maple Leafs tar emot Edmonton Oilers. Toronto har vunnit 15 av sina 21 senaste matcher sedan Sheldon Keefe tog över huvudansvaret i båset då Mike Babcock fick lämna rodret i november efter att ha gjort bort sig totalt. Dessutom har Toronto nu vunnit 9 av sina 10 senaste matcher! Edmonton har å andra sidan förlorat 9 av sina 13 senaste matcher och man saknar den stabilitet som Toronto nu funnit på sistone.

Om man t.ex. kikar på inbördesstatistiken lagen emellan så ser man att Toronto vunnit de 5 senaste mötena så man har med andra ord ett rätt kraftigt övertag. Tror hemmalaget kommer att fortsätta på vinnarspåret här och att Edmonton kommer få se sig besegrade efter 60 minuter. Toronto Maple Leafs att vinna matchen på ordinarie tid spelas till oddset 1.72 hos LeoVegas. 7 units läggs in här.

Toronto Maple Leafs:

Ligger 5:a i Eastern Conference med sina 53 poäng på 43 spelade matcher och målskillnaden 155-135. Har verkligen fått det att stämma sedan tränarbytet i november då man vänt skutan helt och hållet och fått en stabilitet som man länge saknat i detta lag. Ta bara en sådan som William Nylander som hade en oerhört jobbig säsong ifjol. Då tänker jag dels på hans utdragna kontraktsförhandling men främst på hur han presterade då han väl blev spelklar. Den här säsongen har han dock visat sitt rätta jag då han presterat på topp och så här långt gjort 19 mål och 19 assist på 43 matcher.

Toronto har dessutom poängsprutorna Auston Matthews, Mitch Marner och John Tavares i truppen så man står sig oerhört bra offensivt sett. Defensiven har också sett bättre ut senaste månaderna och det ska bli väldigt intressant att se hur detta laget står sig längre fram i vår. Man verkar kunna slå alla lagen i ligan i den formen man är nu och jag ser egentligen inget som talar för att formen ska dala, utan jag tror vi får se en till seger här inatt.

Edmonton Oilers:

Positionerar sig på en 7:e-plats i Western Conference med sina 49 poäng på 44 matcher. Laget har en målskillnad på 131-138. Inledde säsongen på ett imponerande sätt då man vann 7 av sina 8 inledande matcher. Därefter har man blandat och gett alldeles för mycket. December månad var en dyster sådan då laget endast vann 4 av sina 14 matcher. Edmonton mötte Toronto bara för drygt 3 veckor sedan och då vann Toronto med klara 1-4 på bortais. Dessutom har man som sagt en dyster statistik mot just Toronto då man förlorat de 5 senaste mötena och 8 av de 10 senaste.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Toronto har vunnit 9 av sina 10 senaste matcher.
✅ Samtidigt som Edmonton förlorat 9 av sina 13 senaste matcher.
✅ Toronto har vunnit 5 raka möten mot Edmonton och 8 av de 10 senaste mötena!
✅ Toronto har ett psykologiskt övertag efter alla segrar och är dessutom det bättre laget.
❌ En bra dag kan Edmonton slå vilket lag som helst, men man har för vana att allt för ofta blanda bättre prestationer med betydligt sämre.

Speltips: Toronto Maple Leafs (ordinarie tid)
Odds: 1.72
Spelstopp: Tisdag 01:00
Spelbolag: LeoVegas
Liga: NHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 3000 kr i bonus


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till