Vi tar oss till Madison Square Garden och matchen mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs natten mot torsdag. Ett Eastern Conference-möte mellan 12:an och 9:an där det skiljer 9 poäng mellan lagen. Bortalaget är ett av de målrikaste lagen i ligan och det tror jag man kommer att visa här inatt. Speciellt efter besvikelsen senast hemma mot Florida. Mer om det längre ner i reken.

Toronto har gjort 4 mål eller fler i 3 av de 5 senaste inbördes mötena. Man har även gjort minst 4 mål i 9 av sina 10 senaste bortamatcher och dessutom i 13 av sina 15 senaste borta. Ett ruggigt imponerande facit. Känslan säger mig att Toronto kommer att kliva ut med en oerhörd pondus och ta för sig rejält för att verkligen vilja visa att insatsen i deras senaste match inte var okej någonstans och att det bara var en engångsföreteelse.

Nej, här tror jag att Toronto kommer att rada upp mål. Spelar Toronto Maple Leafs Över 3.5 mål (inklusive förlängning & straffläggning) till oddset 1.88 hos LeoVegas. Här investeras 7 units.

New York Rangers:

Positionerar sig som 12:a i Eastern Conference med sina 54 pinnar på 51 matcher och målskillnaden 166-166. Kommer senast från en 3-5-torsk hemma mot Dallas. Vill säkerligen upp på banan nu direkt igen då man behöver poäng för att jaga en åtråvärd slutspelsplats. Tror absolut att Rangers kan streta emot rätt bra och säkert hänga några kassar här inatt, men känslan säger mig att Toronto’s vassa offensiv kommer att visa sig alldeles för stark för Rangers defensiv. Kommer nog att bli en hel del snurr i egen zon för hemmalaget då Toronto trycker på med alla sina stjärnforwards.

Toronto Maple Leafs:

Står på 63 poäng efter 53 spelade matcher och har målskillnaden 191-176. Har 14 poäng upp till 1:an i Eastern Conference, men har 1 match mindre spelad. Kommer från ett riktigt misslyckande i sin förra match. William Nylander bjöd på ett kontroversiellt uttalande i intervjun efter den matchen. Toronto mötte Florida hemma och tappade en 3-1-ledning man hade i 3:e perioden till en 3-5-förlust. Trots det lät inte Nylander särskilt upprörd men det har han fått utstå stark kritik för då förlusten dels kom mot en rival i samma division som bägge kämpar om en Stanley Cup-plats och att man dessutom i och med förlusten blev passerad av just denne rival i tabellen. Inför denna matchen tror jag därför att Toronto har samlat sin styrka och att man som sagt kommer komma ut oerhört taggade i Madison Square Garden och göra en toppinsats.

Rangers hemmaform:

Toronto’s bortaform:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Toronto har gjort 4 mål eller fler i 9 av sina 10 senaste bortamatcher och dessutom i 13 av sina 15 senaste borta.
✅ Dessutom har laget gjort minst 4 mål i 3 av de 5 senaste inbördes mötena.
✅ Toronto är hypervassa i sitt anfallsspel och är ett av ligans målgladaste lag.
✅ Toronto kommer förmodligen vråltaggade till detta möte efter besvikelsen senast och man kommer vara på tårna.
❌ Rangers har bara släppt in 4 mål eller fler i 3 av sina 10 senaste hemmamatcher. 1 av dessa matcher spelades dock mot Toronto där man släppte in 6 mål.

Speltips: Toronto Maple Leafs Över 3.5 mål (inkl. förl. & str.)
Odds: 1.88
Spelstopp: Torsdag 01:30
Spelbolag: LeoVegas
Liga: NHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta LeoVegas bonus på 3000 kr


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till