Natten mot tisdag så drabbar Toronto Maple Leafs samman med Florida Panthers i ett riktigt intressant möte i Eastern Conference. En match mellan 7:an och 10:an i Eastern och det skiljer endast 2 poäng mellan lagen. Det har tenderat att bli väldigt målrika drabbningar då dessa bägge kombattanter ställs mot varandra och sist då man möttes bara för 3 veckor sedan så slutade det i ett galet målkalas som Florida tillslut vann med hela 8-4!

I 3 av Toronto’s 5 senaste matcher så har det blivit 7 mål eller fler samtidigt som det blivit minst 7 mål i 3 av Florida’s 5 senaste. Om man ser till inbördesstatistiken så har det i de 5 senaste mötena bjudits på 12, 12, 4, 7 respektive 7 mål. Så man kan lugnt konstatera att de här lagen är bra offensivt samtidigt som en del brister i defensiven gör sig synlig lite då och då. Tror den målrika trenden kommer att fortsätta här.

Över 6.5 mål i matchen (inklusive förlängning och straffläggning) spelas till oddset 1.81 hos LeoVegas och här läggs 7 units in.

Toronto Maple Leafs:

Är ett av NHL’s målrikaste lag med sina 188 gjorda mål. Står på 63 poäng efter sina 52 matcher spelade med målskillnaden 188-171. Man har haft en del problem med sin defensiv under stora delar av säsongen där man släppt in väldigt mycket mål. Kort och gott ett väldigt underhållande lag att titta på med alla sina offensiva stjärnor samtidigt som man ibland även släpper till en hel del bakåt. Man har god offensiv kvalité i lirare som Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander och John Tavares m.fl. Laget kommer från 3 raka segrar nu och man har en av sina viktigaste backar i Morgan Rielly på skadelistan.

Florida Panthers:

Här osar det också klass offensivt sett. Florida har efter 50 omgångar dragit ihop 61 poäng och står på målskillnaden 183-167. Offensiva stjärnor finns det gott om i Jonathan Huberdeau, Aleksander Barkov, Evgenii Dadonov, Mike Hoffman samt den vassa offensiva backen Keith Yandle. Panthers är inne i en fin period då laget vunnit 6 av sina 7 senaste matcher. Blev dock förlust senast då man förlorade med 4-0 borta mot Montreal. Innan den senaste matchen som man alltså blev nollad i så visade laget upp en fantastisk målform då man gjorde 4, 5, 4, 4, 8 respektive 5 mål framåt i de 6 matcherna.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ 2 oerhört målrika lag som dessutom släpper till en del mål bakåt.
✅ I 3 av Toronto’s 5 senaste matcher har det blivit minst 7 mål.
✅ Samma lika för Florida där det blivit 7 mål eller fler i 3 av deras 5 senaste.
✅ I 4 av de 5 senaste inbördes mötena har denna mållina passerats.
❌ Då det väl stämmer för lagens defensiv så gör det det med besked.

Speltips: Över 6.5 mål (inkl. förl. & strf)
Odds: 1.81
Spelstopp: Tisdag 01:00
Spelbolag: LeoVegas
Liga: NHL
Insats: 7/10 Units

Klicka här för att hämta 3000 kr i bonus hos LeoVegas.


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till