Det vankas tidig match i NHL under måndagen mellan Colorado Avalanche och Detroit Red Wings. 2:an i Western Conference mot solklara jumbon i Eastern Conference. Skiljer hela 32 poäng mellan dessa lag nu då drygt halva grundserien är färdigspelad. Ska förstås skilja oerhört i kvalité dessa lag emellan och dessutom har Colorado hemmaplan här och har därtill haft 1 mer “vilodag” än Detroit inför denna match. Colorado har gått segrande ur de 4 senaste inbördes mötena.

Det är ingen vacker läsning att kolla in Detroit’s 20 senaste bortamatcher. Man har nämligen förlorat 18 av dessa 20! Colorado har haft sådan skadeproblematik tidigare och man kan nog skylla mycket på det då man “bara” har vunnit 9 av sina 20 senaste hemmamatcher. Skador på nyckelspelare som ställt till det en del, men som nu är tillbaka sen en tid tillbaka. Colorado har imponerande nog vunnit alla dessa 9 matcher med minst 2 mål. I 12 av Detroit’s 18 bortaförluster som är nämnt ovan så har laget förlorat med 2 mål eller fler och jag tror man får det tungt även då man gästar Denver under måndagen.

Colorado Avalanche -1.5 (vinna matchen med minst 2 mål) spelas till oddset 1.86 hos bethard och här läggs 7 units in.

Colorado Avalanche:

Har haft en bra säsong så här långt då man står på 60 poäng efter 48 omgångar och har målskillnaden 173-140. 11 poäng bakom 1:an i hela NHL, Washington Capitals, så man ligger inte långt bakom en topplacering. Har som sagt haft en hel del bekymmer med skador på sina toppspelare, men nu har det ordnat upp sig på den fronten. Har gjort 173 mål framåt den här säsongen och med den noteringen så är man 1 av de målfarligaste lagen i ligan.

Detroit Red Wings:

NHL’s sämsta lag just nu. Har haft en blytung säsong så här långt då man endast fått ihop 28 poäng på sina 49 spelade matcher och dessutom har man en fruktansvärt dålig målskillnad på 104-189 som nog inte direkt skrämmer någon motståndare. Har en usel rad på 10-2-4-33. Får verkligen inte spelet att stämma förutom någon enstaka match då och då där man lyckas steppa upp någon kortare stund. I stort sett så åker man på den ena förlusten efter den andra och någonting måste ske om raset inte ska fortsätta.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Skiljer 32 poäng mellan dessa lag och är kvalitémässigt en stor skillnad mellan lagen.
✅ Detroit har förlorat 18 (!) av sina 20 senaste bortamatcher.
✅ Detroit är dessutom hela NHL’s jumbolag och har hela 13 poäng upp till närmsta lag.
✅ Av Colorado’s 20 senaste hemmamatcher har man som sagt vunnit 9 av dessa och alla dessa matcher har man segrat med minst 2 mål. Dessutom vunnit de 4 senaste inbördes mötena mot Detroit.
❌ Det hör till ovanligheten men i vissa matcher så sticker Detroit upp hakan och gör en lite bättre insats.

Speltips: Colorado Avalanche -1.5
Odds: 1.86
Spelstopp: Måndag 21:00
Spelbolag: bethard
Liga: NHL
Insats: 7/10 Units

Få 500 kr omsättningsfri bonus här


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till