Vi tar oss till världens bästa liga, NHL, för match mellan San Jose Sharks och Florida Panthers. Ett skadedrabbat hemmalag, men som samtidigt visat fin form på sistone, mot ett revanschsuget Florida vars lag besitter en högre kvalité men som resultatmässigt haft det tungt på slutet. Om vi kollar till inbördes möten så har Florida vunnit 4 av de 5 senaste mötena mot San Jose. Och dessutom i och med hemmalagets bortfall på viktiga spelare här så ser jag bortalaget som favoriter. San Jose kommer dessutom mindre utvilat till denna matchen då man matchats hårdare på sistone, så även där är det fördel Florida.

Oerhört viktiga poäng på spel under måndagen då bägge dessa lagen jagar slutspelsplats. Känslan säger mig att Florida bryter sin dystra form här. Några faktorer som talar för Florida är att San Jose kommer mindre utvilat, laget har flertalet nyckelspelare borta, samt att man haft det svårt mot Florida de senaste säsongerna.

Florida Panthers att vinna matchen (ordinarie tid) spelas till oddset 2.70 hos betsson. 6 units läggs in.

San Jose Sharks:

Ligger på en 13:e-plats i Western Conference med 56 poäng inspelade på 58 matcher och har en mindre smickrande målskillnad på 152-189. Har dock vunnit en del på sistone då man har 4 vinster på sina 5 senaste matcher. Tror däremot att det roliga tar slut nu då ett hungrigt och revanschfyllt Florida gästar. Sharks har några riktigt tunga avbräck just nu då stjärnor som Erik Karlsson (missar resten av säsongen), Evander Kane (avstängd), Tomas Hertl (skada) samt Logan Couture (skada) ej är tillgängliga.

Florida Panthers:

Panthers positionerar sig just nu på en 10:e-plats i Eastern Conference med sina 66 poäng efter 58 spelade matcher och har målskillnaden 201-198. Man ligger just nu bara några futtiga poäng ifrån en slutspelsplats. Det gäller dock att börja vinna och plocka poäng nu så man inte missar Stanley Cup-slutspelet. Har haft det riktigt tungt på sistone då man förlorat 6 av sina 7 senaste. Här känns det dock som om det är rätt läge för att bryta den dystra formen och bärga en efterlängtad seger.

Lagens form:

Inbördes möten:

För- och nackdelar:

✅ Florida har ett starkare lag än San Jose.
✅ Panthers har vunnit 4 av de 5 senaste inbördes mötena.
✅ San Jose har tuffa avbräck på flertalet av sina nyckelspelare.
✅ Sharks kommer mindre utvilat till denna match.
❌ Hemmalaget är inne i en fin form med 4 vinster på sina 5 senaste matcher.

Speltips: Florida Panthers (ordinarie tid)
Odds: 2.70
Spelstopp: Måndag 22:00
Spelbolag: betsson
Liga: NHL
Insats: 6/10 Units

Klicka här för att hämta 1000 kr i bonus


Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till