Godkväll Basketfans! Senast hade vi lirat att Clippers skulle leda i halvtid/fulltid och visst vann man matchen men Pelicans satte hela 80 poäng i första halvan och ledde i halvtid. Vi blickar framåt istället och kollar in mötet mellan Celtics och Lakers.

Celtics

Celtics kommer till detta möte med 3 raka förluster. Vad som är anmärkningsvärt är att 2 av dessa kom på hemmaplan mot Pistons och Suns. 2 matcher man definitivt borde vunnit på förhand. Kemba Walker spelade inte senast pga knäskada och är osäker till spel i nattens match. Även Jaylen Brown är osäker till spel med en stukad tumme. Han har missat 2 senaste matcherna. 2 väldigt viktiga pjäser för Celtics mao. Särskilt när man ska möta ett Lakers med 18 vinster och bara 3 förluster på bortaplan.

Lakers

Lakers trummar på som ett godståg ledda av Lebron James. Trots skador på Davies och Rondo så har laget vunnit 10/11 senaste och leder således Western Conference överlägset med 34 vinster och 8 förluster. Man har fått bra djup i truppen med spelare som Kuzma och Caruso som steppat upp rejält. James är trots allt den stora härledaren i truppen och med hans enorma insats mot Rockets senast så visar han vilken form han är i. 31 poäng var inte bäst i matchen men med hela 12 assist och 5 returer uppepå det så handlar det inte längre om att vara poängbäst för James. Han vill vinna en titel med Lakers. Thats it!

Speltips

Med tanke på hur Celtics lirat senaste matcherna och att man har frågetecken på både Walker och Brown så ser jag inte hur man ska få stopp på ett Lakers med betydligt skarpare ersättare till Davies och Rondo än vad Celtics har till två av sina bästa spelare. Jag tror Lebron och Co fixar ännu en seger och lirar Lakers -2 poäng till 1,90x degen. 7 units får liret, lycka till vid rygg.

För och Nackdelar:

✅ Celtics har förlorat senaste 3 matcherna mot betydligt sämre motstånd

✅ Frågetecken på både Walker och Brown
✅ Lebron och hela Lakers i grym form

❌ Boston har otroligt stöd på hemmaplan

Speltips: Lakers -2 poäng
Odds: 1,90
Spelbolag: Unibet
Spelstopp: 01:30
Liga: NBA
Insats: 7/10 units


Rygga spelet på Unibet och få 100% bonus upp till 2000kr här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till