Godkväll läsare! Panathinaikos svek mot Olympiakos trots 7 raka hemmavinster mot ärkerivalerna. Största besvikelsen var Mitoglou som endast gjorde 2 poäng på hela matchen. Det duger absolut inte för en spelare med de framtidsutsikter som spås för honom. Nåväl vi riktar in oss på game 6 i nba finalen istället och polletterna investeras på en trend som jag inte tror bryts inatt.

Miami Heat

Jimmy Butler visade senast vilken otrolig kaliber han har som spelare senast. I flera pressade lägen var det han för Miami och Lebron för Lakers som satte de mest otroliga skotten. Miami tvingade alltså fram denna sjätte match och kommer givetvis slåss med allt man har för att tvinga fram en sista avgörande match. Hade man lyckats vända på detta och faktiskt ro hem alltihopa hade det varit en otrolig bedrift. Med Dragic borta så ligger alltså ansvaret på Jimmy Butler men även spelare som klev fram senast som Nunn och Robinson. Miami behöver verkligen prestera på maxnivå igen och ger knappast bort något gratis. Att man klarar av att prestera under press har man redan visat och det är snarare så att pressen nu ligger på Lakers.

LA Lakers

Detta Lakers tycker jag har växt under hela slutspelet. Att man dessutom haft lite flax på vägen har hjälpt till såklart. Tex att man slapp mötet som många förväntade sig mot Clippers. Istället fick man ett tröttkört Nuggets mot sig. Lebrons ledarskap går dock inte att klaga på. Han har fått flera medelmåttor att prestera över sina förmågor och hans egna spel har varit bländande. Att han dessutom har en andreman i Anthony Davis som faktiskt lyckats hålla sig skadefri i princip hela slutspelet har givetvis varit A och O för Lakers. Nu har man pressen på sig att inte släppa upp Miami till en avgörande match 7 och visst kan man fixa det men Miami känner att man har momentum så tight lär det bli.

Speltips

Här tänker jag spela på trenden att matcherna blivit tightare och tightare. 18, 10, 11, 6, 3. Med så mycket på spel tror jag återigen att vi får se en jämn kamp och lirar Heat +7,5 poäng till 1,71.

För och Nackdelar

✅ Heat vann senast och har en avgörande match 7 i sikte

✅ Butler levererar under press

✅ Matcherna har blivit allt mer jämna ju längre matchserien gått

❌ Skulle Miami känna att det är kört i slutet kan onödiga foula komma

Speltips: Miami +7,5 poäng

Odds: 1,71

Spelbolag: WilliamHill

Spelstopp: 01:30

Liga: NBA

Units: 5

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till