Godkväll basketfans! Spelet på Sydney fick en bitter eftersmak då man vann matchen på övertid men med bara 3 poäng. Detta alltså mot laget som ligger näst sist i NBL och som man haft lätt mot tidigare. Vi blickar framåt och tar sikte på mötet mellan Rockets och Jazz inatt. Kolla in reken nedan.

Rockets

Rockets åkte på en riktig blowout senast mot Suns. En match där verkligen ingenting stämde. Man har gjort sig av med Capela och istället tagit in Covington. Ett för mig helt oförklarligt dåligt byte. Framtiden får givetvis utvisa vad tanken har varit här men som Rocketsfan kan jag verkligen inte förstå den traden. Eric Gordon utgick mot Suns och är tveksam till spel inatt. Westbrook bör komma till start efter att ha vilat förra matchen. Vad som blir väldigt skumt är att Rockets slog Lakers men alltså fick råpisk av Suns. Hursomhelst så var skyttet under all kritik senast och lira utan någon riktig bigman mot Jazz tror jag kan straffa sig.

Utah Jazz

Jazz var NBAs bästa lag senaste 2 månaderna men hamnade i en riktig nedåtgående spiral och torskade 5 raka matcher innan vinsten senast. Dock var den väldigt omtalad när domarna totalmissade en goaltend av Gobert som hade kvitterat matchen i slutsekunderna. Att inte bryta förlustsviten på egen hand känns alltså inte helt hundra. Nu blir det att möta ett Rockets som satsar på nåt nytt och ett försvarsstarkt Jazz bör få en enklare uppgift när Gobert inte behöver gå upp mot Capela längre. Fokus lär alltså hamna mer på att täcka ut Harden till 3 poängslinjen då han inte har en Capela att lobbpassa till längre. Får man Rockets att skjuta något sämre utifrån har man alltså en bra chans till vinsten här.

Speltips

Här går jag in på totallinan i matchen som jag tycker är för högt ställd. Under 235 poäng i matchen till 1,77 hugger jag med 5 units. Jazz försvar bör hålla nere Rockets skyttar. Det blir alltså på helt andra premisser lagen möts denna gång så att förra mötet gick över linan lägger jag inte allt för stor vikt vid. 4/5 senaste mötena har dock gått under linan.

För och Nackdelar: 
✅ Rockets urusla skytte senast
✅ Jazz försvar bör passa bättre mot ett Rockets utan Capela
✅ Frågetecken på Gordon

❌ Rockets är i en omställningsfas

Speltips: Under 235 poäng i matchen
Odds: 1,77
Spelbolag: 888sport
Spelstopp: 01:00
Liga: NBA
Insats: 5/10 units

Sätt in 100kr och få 500% bonus på 888sport här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till