Så var vi äntligen där. Nba har dragit igång igen och även om det blir speciellt utan publik så tycker jag man anordnat det exceptionellt bra. Alla lag som är klara eller har chans på slutspel har samlats i Orlando och där spelas samtliga matcher. Jag tycker vi hittar ett intressant lir i mötet mellan Raptors och Lakers. Nu kör vi.

Toronto Raptors

Raptors trodde många skulle falla som ett korthus när Kawhi Leonard lämnade för spel i Clippers men fjolårsmästarna har visat att man har en bra grund att stå på och spelare som Siakam har tagit rejäla kliv framåt. Man har även ett stabilt försvarsspel och bör kunna svara upp rätt bra mot Lakers. Man har även ett grymt facit inbördes mot Lakers med 11 raka vinster. Men Raptors är bra på att diktera tempo i matcherna och jag tror inte detta blir någon shootout. Lowry är en slitvarg som även han är extremt nyttig i försvaret. Inte så mycket pga av hans längd utan att han är extremt positionssäker. Coach Nick Nurse har dessutom flera ess i rockärmen för att neutralisera Lebron så gott det går.

LA Lakers

Lebron James och hans Lakers slog med nöd och näppe Clippers i premiären. Ett Clippers utan Williams och Harrell som är extremt tunga avbräck från Clippers bänk. Att den matchen dessutom slutade med så pass lite poäng som 204 visar ändå tecken på att det fortfarande finns en del ringrostighet hos många spelare. Lakers gjorde sig av med Bradley och Rondo vilket märks i deras försvarsspel. frågan är hur stor last Lebron kommer få dra här. Visst har Davis startat bra men skaderisken på honom är alltid överhängande. Lebron är ett monster i slutspel men denna säsong blir väldigt speciell och lagen själva måste peppa upp det som publiken normalt står för. Jag tror därför att flera lag som inte kretsar kring bara 1-2 spelare har bra chans mot lag som Lakers.

Speltips

Här tänker jag kliva in på poängmarknaden. Under 225 poäng i matchen ger 1,70 och jag investerar 5 units. Raptors har flera nycklar för att försöka stoppa Davis och Lebron. Man har ett bra försvar och en shootout känns inte trolig.

För och Nackdelar:  
✅ Raptors försvarsspel
✅ Raptors har hållt nere tempo i samtliga matcher sen uppstarten
✅ James gjorde endast 16 poäng mot Clippers

❌ Lakers försvagade försvarsspel

Speltips: Under 225 poäng i matchen
Odds: 1,70
Spelbolag: UNIBET
Spelstopp: 02:30
Liga: NBA
Insats: 5 units

Hämta 100kr bonus hos Unibet här

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till