God dagens gott folk! Känns skönt att vara ”tillbaka” med rekarna inom hockeyn här på 5Spades och vilken match är inte mest spännande att reka in när just Modo – Leksand skall mötas igen på Tisdag. Nu kommer det nog vara en del känslor och hämndlystna Modo spelare som kommer vilja ge Leksand en dänga efter uttåget ur SHL 2015/2016 då just dessa två lag möttes ”Modo 3 raka segrar” men Leksand lyckades komma tillbaka och tvinga fram en game 7 som skulle avgöra om vem som ramlar ur och vem som kliver upp.

Game 7:
Leksand tog ledning 0-1 genom Jon Knuts men ledningen varade inte länge innan Modo reducerar 1-1 i slutet på 1:a period, sedan tar Modo ledningen med 3-1 och det var knappt 10 minuter kvar att matchen. Sedan kommer Leksands målskytt Jon Knuts på nytt och lägger in 3-2 med knappt 8 minuter kvar av matchen. Sedan plockar Leksand ut målvakten och backen Alexander Ytterell sätter 3-3 pucken i nät med knappa 50 sekunder kvar av ordinarie tid. Det är just denna match som Leksand skjöt sig upp i SHL på OT genom Amerikanen Brock Montpetit som sätter in det segrande 3-4 målet medans han bokstavligen talat ”ligger” i luften, otroligt spännande match att kolla på.

Men nu blickar vi framåt mot Tisdagens match då är som sagt Modo säkerligen revansch sugna mot ett halv knöckligt Dala gäng som hittills har tagit 2 segrar på 6 spelade matcher, och dom segrarna kom mot lagen som ligger under samt ovanför Leksand i tabellen, nämligen Rögle & Linköping. Senaste matchen åkte Dala grabbarna på stor stryk mot ett starkt Färjestad med hela 5-0, dock kom 4 av FBK’s 5 mål på powerplay och det är just där jag tror att Modo kommer att straffa Leksand som mest, på numerärt överläge.

Modo har gått bättre i början på säsongen där man kan notera 4 vinster på 6 spelade matcher, tre raka vinster varav den senaste kom i övertid där man kunde besegra Malmö 3-4 genom Erik Walterholm som jag tror kommer att stå för mycket i offensiven mot just Leksand.

Min tanke kring denna match är att Modo kommer att ösa på fullt ut från allra start och ta revansch för sig själv samt hemma publiken och försöka förnedra Leksingarna så mycket som möjligt så jag väljer att spela på rak vinst på Modo till 2.41x pengarna som hittas hos Betsson.