Dags att bege sig till Xcel Energy Center där Minnesota kommer ta emot ett hungrigt Florida Panthers i natt klockan 02:00.

Hemma laget verkar vara i en liten form svacka just nu när dom endast vunnit 2/5 senaste, båda på straffar. Senaste vann dom (3-2) mot Devils och den andra vinsten kom mot Buffalo (3-2) även där på straffar. Däremot om man kollar statistiken hemma i Xcel Energy Center så har dom vunnit 7/10 senaste på hemma is så det påpekar att man såklart presterar bättre hemma, men fråga är hur det kommer se ut i natt när man tar emot Florida som just nu kommer vilja ta revansch efter att dom låg under 0-2 till att sedan kvittera 2-2 men slutligen förlora 3-5 mot Colorado.

Det är ju som sagt ingen nyhet att Florida motar på med skott då dom fortfarande är topp 1 i NHL just nu med flest antal skott på mål /match, och nu senast mot Colorado så slutade det med 45 skott på mål utav Florida mot ett bra Colorado, jag tror inte att Minnesota kommer att ha så mycket till svars mot Florida så här kommer jag att lira på att Florida drar iväg minst 34 skott på mål inklusive förlängning till ett bjudodds enligt mig som landar på 1.90x pengarna som hittas återigen hos Unibet.

Analys:

Tanken kring detta spel är att Florida kommer att styra tempot, även fast Minnesota innehar stor klass så brukar dom sällan vinna i flest antal skott /match då dom håller sig ”passiv” än att mota fullt ut framåt som nu Florida gör. Minnesota har vunnit skotten i 2/10 senaste hemma matcher, och det är ju som jag skrev ovan att dom är mer passiv i deras spelsätt och tar deras chanser när dom väl ges bl.a på turnovers där klassen finns bland annat mellan Kirill The Thrill och norrbaggen M.Zuccarello.

Florida har gått över linan 3/5 senaste mot Minnesota, och jag räknar som sagt med full fart framåt från Panthers.

För och nackdelar:
✅ Florida topp 1 i ligan på flest antal skott på mål /match
✅ Minnesota spelar mer passivt
✅ Florida måste ta poäng för att på nå vis kunna nå slutspelet
✅ Florida hungrig efter förlust senast mot Colorado
✅ Minnesota brukar hålla tätt bak på hemma is vilket resulterar i att Florida får kämpa hårdare
❌ Florida la mycket krut mot Colorado
❌ Minnesota stänger igen helt och blockerar mycket skott

Spel: Florida Panthers över 33.5 skott på mål – inklusive förlängning.
Odds: 1.90x
Insats: 7/10 U
Spelstopp: Tisdag 02:00
Liga: NHL
Bonus: 100kr
Bolag: 
Unibet

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till